Ethereum (ETH) technikai elemzés 01.07.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Ethereum (ETH)

Az Ethereum (ETH) árfolyamának jelenleg nehezen megy feljebb a hetek óta tartó agresszívan bikás árfolyam-akciót követően.

Mégis, még mindig több támaszszint van a közelben, amelyek megakadályozhatják, hogy a kriptopénz lejjebb csökkenjen.

A napi grafikon

A napi időkeretben az árfolyam emelkedik, mióta a 200 napos mozgóátlag és a nagy ereszkedő csatorna fölé tört.

Bár az ETH még mindig a kulcsfontosságú 2000 dolláros szint felett kereskedik, a 2400 dolláros szint alatt konszolidációs fázison megy keresztül, és nem tud feljebb emelkedni.

A Relative Strength Index is az 50-es szint körül mozog, ami a lendület egyensúlyára utal.

Ennek eredményeképpen a rövid távú árfolyammozgás erősen függ attól, hogy a kriptopénz a 2.000 dolláros szint alá esik-e, vagy sikeresen áttör a 2.400 dolláros szint fölé, hogy megcélozza a 2700 dolláros ellenállási zónát.

A 4 órás grafikon

A 4 órás grafikonra pillantva látható, hogy az árfolyam az elmúlt hónapban a 2100 és 2400 dolláros szintek között ingadozott.

A közelmúltbeli gyors esést követően az előbbi terület felé az ETH visszapattant, és a tartomány közepén konszolidálódik.

Így, bár a piaci struktúra még mindig viszonylag bikás, a dolgok mindkét irányba mehetnek, attól függően, hogy milyen irányba történik az említett tartományból való potenciális kitörés.


Az Ethereum Open Interest (Nyílt érdeklődés)

Az Ethereum jelentős emelkedésen ment keresztül az elmúlt hónapokban, az 1.000 dollár alatti szintről 2.400 dollár fölé emelkedett.

Az árfolyam jelenleg bizonytalanságot mutat a jövőbeli pályáját illetően, ami arra késztet, hogy közelebbről megvizsgáljuk a határidős piac hangulatát az értékes meglátások érdekében.

A mellékelt ábra az open interest mérőszámot mutatja az összes tőzsdén, amely a nyitott határidős kontraktusok számát veszi számba, függetlenül a kereskedési iránytól.

A magasabb értékek a határidős kereskedők bizalmát jelzik a trenddel kapcsolatban, míg az alacsonyabb értékek bizonytalanságra utalnak.

Ezen túlmenően a megnövekedett open interest korrelál a megnövekedett áringadozással, ami növeli a likvidációs hullámok valószínűségét.

Miközben az ár emelkedő tendenciát mutat, az Open Interest folyamatosan emelkedett, ami bikás piaci hangulatot jelez.

A közelmúltban azonban az oldalazó konszolidáció egybeesett az open interest jelentős csökkenésével.

Ez arra utal, hogy sok long pozíciót kiürítettek, ami egészséges határidős piacot jelez, és potenciálisan megnyitja az utat egy új impulzív trend előtt.

A közelgő trend iránya azonban mindaddig bizonytalan marad, amíg a finanszírozási kamatláb-mérőszám nem tapasztal jelentős elmozdulást, akár egy pont fölé, akár alá.FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!