Málta figyelmeztette lakosait egy engedélyek nélkül működő belföldi kriptotőzsdére. A helyi illetékesek parancsot adtak ki a váltó működésének beszüntetésére – derült ki egy december 5-ei figyelmeztetésből.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

 

A szóban forgó OriginalCrypto váltó az olasz hatóságoknak szúrt szemet először, akiknek feltűnt, hogy a szolgáltató engedélyek nélkül működik.

A platform tulajdonosát, a SolutionsCM Ltd.-t alapos vizsgálat alá vonta mindkét ország. Az MFSA (Máltai Pénzügyi Szolgáltatások Hatósága) a következő figyelmeztetést tette közzé:

A CONSOB (olaszországi hatóság: Cégek és Tőzsdék Bizottsága) elrendelte, hogy a felsorolt cégek azonnali hatállyal hagyjanak fel az Olasz Pénzügyi és Befektetési törvények megsértésével.

Az OriginalCrypto nem felel meg a megfelelő törvényeknek és több forrás figyelmeztet az oldal működésének „átveréses” jellegére.

„Az OriginalCrypto egy kriptopénz brókerségnek adja ki magát, okos marketinghúzásokkal reklámozva magát, és törvénysértő befektetési szolgáltatásokat kínálva befektetői számára” – írta meg a ScamBitcoin még februárban.

A Scambitcoin vizsgálatai alapján az OriginalCrypto kétségbe vonható állításokat tett közzé működéséről és üzemeltetőjéről, a Bulgáriában bejegyzett Bali Ltd-ről.

„Nem találtunk bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a Bali Ltd. egy valóban létező cég lenne. Ezen felül a cím, amin a Bali Ltd. bejegyzésre került szintén nem létezik. ” – írta a híroldal.

Ahogy azt már mi is gyakran írtuk, Málta arra törekszik, hogy a világ államai közül elöljáró legyen a kriptopénzek és a blokklánc technológia elfogadása és törvényesítése terén.

A „Blokklánc-sziget” felé vezető úton már számos törvénymódosítás történt az MSFA segítségével, olyan piaci óriások belépésével, mint a Binance és Huobi.

Múlt héten Ohio állam döntése – miszerint kriptopénzeket is elfogadnak adók befizetésére – vonta a média figyelmét, miután kiderült, hogy az illetékes törvényhozók nem vették figyelembe, hogy korábban hasonló kezdeményezések több csalás táptalajául is szolgált.

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon . Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!