A tegnapi kétségtelenül a legvéresebb péntek volt a kriptopénzek történetében. A piac mindössze pár óra leforgása alatt 15 milliárd dollárral csökkent, most pedig 16 hónapos minimumon van. A teljes piaci kapitalizáció 100 milliárdos értéke gyorsabban közeleg, mint ahogy az első ránézésre tűnhet.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

 

Hasonlóan a bitcoin is 3000 dollár felé táncol. Ezt az összeget tartja a legtöbb kereskedő is valószínűnek, mint az árfolyam alsó határát. Vannak azonban, akik a 2.800 és 1.800 dollárt gondolják reálisnak. A Bloomberg elemzése viszont még ennél is pesszimistább képet rajzol.

Tényleg 1500 dollárra csökken majd?

Mike McGlone, a Bloomberg elemzője nemrég fejtette ki, miért csökkenhet a bitcoin ára akár az 1500 dolláros szintre. Ez az eddigi egyik legpesszimistább bitcoinjóslat. Mike ennek ellenére úgy gondolja, hogy ez egyáltalán nem annyira lehetetlen, mint amennyire a legtöbben gondolják.

„A Bitcoin egy nagyon erős eladási tendencia hatása alatt van. Ez a trend mutatkozott meg a májusi és júniusi esések idején is. Hasonlót láthattunk november elején is, amikor a 6.400 dolláros ár 3.400 dollárra zuhant.”

A novemberi események okai

Pont a novemberi szituáció, amikor a bitcoin egy hét alatt 2.100 dollárt veszített értékéből, ékes példa arra, hogy az 1.500 dollár elérése nem teljesen lehetetlen. Egy ilyen zuhanás esetén 2018 lenne a Bitcoin történelmének legnehezebb éve. Ahogy múlt éven az árak értelmetlenül az egekbe szöktek, most úgy húzza őket valami láthatatlan erő a talaj felé.

Van néhány olyan tényező, amelyek megmutatják, hogy a múlt évi hype-nak semmi alapja nem volt, éppen ezért a mostani zuhanásra szükség volt. Hogy vajon az 1.500 dollár-e az a határ, ahol a trend majd tényleg megfordul, senki nem tudja. Mike

McGlone előrejelzését az alábbi tényekre alapozza:

„Sok új és tapasztalatlan befektető vagy elbukott, vagy nemsokára elbukik (weak hands). Mégis úgy gondolom, hogy a mostani esések inkább a novemberi hard forkkal vannak összefüggésben. A fork körüli harcok arra késztettek különböző intézményeket és az új befektetőket, hogy egy lépést hátráljanak a kriptopénzektől, és kivárják, míg a szituáció enyhül.”

Az 1.500 dolláros BTC ár a legpesszimistább becslése annak, ahová a piac eljuthat. Ugyanakkor gondolnunk kell arra is, hogy ha pár hónapja valaki azt mondja, hogy az ár 5.000 dollár lesz majd valamikor, valószínűleg ellenségesen tekintettek volna rá.

Most, hogy mélyen a 4.000 alatt vagyunk, számíthatunk arra, hogy egyre több negatív jóslatot hallunk majd. Az árfolyam alakulásáról bővebben egyébként a Napi tőzsde mustrán értesülhettek.

 

Forrás: cryptovest.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!