Az Ethereumon kibocsátott digitális eszközök 2020 legerősebb eszközosztályának számítanak, 130%-os átlagos megtérüléssel az év elejétől számítva.

Az Ethereum-alapú eszközök átlagteljesítménye az év elejéhez képest átlag 130% – derült ki a Messari piaci adataggregátor adataiból.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mindez 178 eszközt jelent, 63,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval – amely a piac teljes értékének a 20%-áért felel.

A stabilcoinokat is beleszámítva év elejétől 124 kriptopénz volt képes megnövelni értékét, ami azt jelenti, hogy az Ethereum-alapú tokenek 70%-a nyereséges volt az idén.

Történt mindez az éppen tomboló koronavírus-járvány ellenére, amely az értékpapírpiacokat szinte térdre kényszerítette.

 

Az ETH-alapú eszközök 70%-a nyereséges

10 darab ETH-alapú token idei megtérülése az 500%-ot is meghaladta: ezek között olyan nagy decentralizált pénzügyi protokollok is szerepelnek, mint a Bancor (BNT) vagy a Kyber Network (KNC).

Az Ethereum-alapú piacok egyharmada több mint megkétszerezte értékét az év kezdetéhez viszonyítva, maga az ether pedig a 41. legjobban teljesítő eszköz, 142%-os idei növekedésével.

15 token százalékban egyetlen számjeggyel kifejezhető veszteséget szenvedett el, miközben 9 eszköz veszítette el értékének nagyjából felét a 2020-as év során.

A stabilcoinok állnak a ranglista élén

A tethert kivéve mindössze az ether és a Crypto.com Coin található meg a 10 legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz között. A velük rokon Chainlink a 12. helyet foglalja el.

A Bitfinex Unus Sed Leo (LEO) tokenje és a USD Coin stabilcoin szintén szerepel a 20 legnagyobb kriptovaluta között.

A helyezések rámutatnak arra, mennyire népszerű az Ethereum a stabilcoin-kibocsátók körében, hiszen a 25 legnagyobb ETH-alapú eszköz közül 7 valamilyen stabilcoin.

Olvastad már? Peter Schiff szerint az aranyat a bitcoinnál „nehezebb elkobozni”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂