A Tesla vezérigazgatója állítása szerint szereti a „kutyákat és a mémeket” és szívesen fogadna egy esetleges SEC-vizsgálatot.

Az elmúlt napokban egyes közösségi oldalakon megjelent, hogy az SEC vizsgálatot indíthat Elon Musk Dogecoin-tweetjei miatt.

Egy Twitter-felhasználó szerint ez a hír „jól tükrözi 2021-et.”

A Musk ellen folyt korábbi SEC-vizsgálatok ellenére az újabb esetleges eljárás jogi következményei nem hatják meg. Musk számos mémet posztolt Twitter-oldalára a Dogecoinról, a legújabban a Doge-kabalája tűz ki egy zászlót a holdon.

Ezek a mémek egyfajta elismerésnek és dicséretnek számíthatnak, de Musk elmondta, hogy a Dogecoin iránti szeretete ellenére egyedül a bitcoin érdekli mint személyes és vállalati befektetés.

Ez azonban mit sem tompított Musk tweetjeinek hatásán, így jelentősen megugrott a Dogecoin értéke.

Musk hatalmas követőtábora miatt bejegyzéseinek hatalmas kihatása volt a bitcoin és a dogecoin árfolyamára. Egyes jogi tanácsadók már korábban is azt mondták, hogy a Tesla vezérigazgatója bajba kerülhet a bitcoin árfolyamára gyakorolt befolyása miatt.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Azonban az SEC-vizsgálat – akárcsak a Dogecoin átalakulása egy „igazi valutává” – csupán a vezérigazgató álmai közt szerepel egyelőre.

Musk 2018-as SEC-vizsgálatainak valódi következménye lett, mivel fel kellett adnia pozícióját mint a Tesla igazgatótanácsának tagja, mindez pedig pénzügyi következményekkel is járt számára.

Olvastad már? Charlie Munger szerint a bitcoin sohasem lesz globális csereeszköz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!