A Bridgewater szerint a bitcoinnak kisebb volatilitás és jobb szabályozás kellene

-

A Bridgewater befektetési alap kutatási igazgatója, Rebecca Patterson szerint a szabályok egyértelműsége sokkal stabilabbá tenné a bitcoint, és a likviditást is növelné.
A megfelelő szabályzással a BTC így egy kifejezetten jó befektetési eszközzé válna az intézmények számára.

Patterson szerint az eszközosztály két legfőbb hátrányát, a volatilitást és az alacsony likviditást nagymértékben megtámogatná, ha a vonatkozó törvények letisztultak és egyértelműek lennének.
A Bloombergnek adott interjújában ezeket emelte ki, mint a Bridgewater szemében a legnagyobb akadályokat, amelyek miatt egyelőre nem lépnek be a bitcoin piacára.

„Egy-egy tweet hatására 10%-ot mozoghat a BTC árfolyama, az intézményi befektetők szemében ez nem számít jó értéktároló tulajdonságnak. Ez a volatilitás tízszerese a dollárénak. De még a venezuelai bolivárnak is a duplája.”

Patterson szerint viszont ha letisztul a szabályozás, ezek a problémák teljesen megszűnhetnek.

„Minél jobb lesz a szabályzás bitcoin és a ráépülő ökoszisztéma esetén, a befektetők annál nagyobb biztonságban fogják magukat érezni, annál kényelmesebb lesz nekik a beszállás. Likviditást fognak hozni a piacra, ez pedig lecsökkenti a volatilitást. Persze nem tudjuk, hogy az USA esetében ez mikor jön el.”

A cég jelenleg nem alternatív pénzként tekint a bitcoinra, hanem inkább digitális aranyként, elmondásuk szerint „ez a legjobb hasonlat, hogy valójában mi is a bitcoin”.
Patterson úgy látja, a legtöbb befektető jelenleg az inflációs félelmek miatt fordulna a bitcoin felé, válaszul a központi bankok végtelennek tűnő pénznyomtatására.
A Bridgewater szemében viszont a bitcoinnak még bizonyítania kell.

„Nem tudjuk biztosra mondani, hogy tényleg globálisan elterjedt digitális arany lesz a bitcoinból. Igen, idővel azzá válhat. De most még nem tudjuk ezt biztosra mondani. Ez pedig eléggé befolyásolja, hogy az ügyfeleinknek ajánljuk-e egyáltalán, mint befektetési formát.”

Olvastad már? 5 millió dollárnyi bitcoint utalt valaki, amely 2010 óta nem mozdult

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!