Éles szócsata bontakozott ki Elon Musk és egy mesterséges intelligencia kutató között

-

Yann LeCun, a Meta alelnöke és vezető mesterséges intelligencia kutatója, valamint Elon Musk, a világ leggazdagabb embere a közösségi médiában 2024 talán leghitelesebb kockaharcát vívták.

Míg LeCun és Musk már azóta vitatkoznak az X.com-on, amikor még azt Twitternek hívták, ez a mostani szóváltás újra felpörgette a dolgokat, és mindkét férfi vitriolt zúdított egymásra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nyilvánvalóan a dolgok akkor kezdődtek, amikor LeCun reagált Musk egyik X-posztjára, amelyben az xAI-nál – Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó cégénél – nyitott állásokat hirdetett.

A mesterséges intelligencia körül naponta eszkalálódó konfliktus egyre élesebbé vált, miután LeCun a metaforikus atombomba bevetését választotta.

A Meta AI főnöke egy 379 szavas dühkitörést tett közzé, melyben Musk tudósokkal való bánásmódját ostorozta, és a milliárdos mogult a társadalomra nézve veszélyesnek nevezte.

Mielőtt azonban belemennénk LeCun tirádájába – amely odáig megy, hogy Muskot „őrült összeesküvés-elméletek” terjesztésével és a demokrácia elpusztításával vádolja –, meg kell értenünk, hogy a világ egyik leghíresebb informatikusa és minden idők egyik leghíresebb üzleti mogulja miért is harcol egymással.

Musk nyilvános vitája a Metával egészen azokra az időkre nyúlik vissza, amikor még csak egy átlagos, kék pipacsos felhasználó volt a Twitteren (a Metát pedig Facebooknak hívták).

Még 2020-ban például híres módon azzal válaszolt a Facebook egyik mesterséges intelligencia kutatójának kritikájára, hogy „a Facebook szívás”.

Ugorjunk előre a 2024. május 27-i hétre, amikor a Turing-díjas LeCun reagált Musk xAI-os, mesterséges intelligenciával foglalkozó cégének toborzó posztjára.

Forrás: X

A LeCun, Musk és számtalan bámészkodó kommentelő közötti további eszmecserékben Musk megkérdőjelezte LeCun tudományos felkészültségét – válaszolva egy LeCun-posztra azzal, hogy „milyen tudományos munkát végzett az elmúlt öt évben?” – és azzal vádolta, hogy nem rendelkezik elegendő éleslátással egy vállalat vezetéséhez. „Yann csak parancsokat követ” – áll egy másik bejegyzésben.

Musk követői megjegyezhetik, hogy ez a bizonyos eszmevillantás a milliárdos részéről szelídnek tekinthető.

De LeCun, aki nyilvánvalóan alig várja, hogy a maga szemszögéből helyretegye a dolgokat, talán épp most eszkalálta a viszályt a legmagasabb szintre.

Forrás: X

A fenti nyitó sorok után, amelyekben LeCun megemlíti, hogy két Tesla tulajdonosa, és szereti a vállalat termékeit, a dolgok gyorsan savanyúvá váltak.

Leszólta Muskot azért, ahogyan a tudósokkal bánik, és a „hype” kapcsán a közelmúltban tett ígéreteivel kapcsolatban, miszerint az AGI 2025-re megvalósul.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezután azzal vádolta Muskot, hogy aláássa a demokráciát. LeCun talán legaggasztóbb megjegyzései Muskot összeesküvéselmélet-írónak nevezték, aki hazugságokkal és félretájékoztatással házal.

A cikk írásáig Musk még nem válaszolt LeCun legutóbbi megjegyzéseire.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Közel a végső megegyezés a Terraform Labs és a SEC között

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!