Elon Musk bemutatta a Twitter 2.0 terveit, a Dogecoin pedig ugrott egyet

-

A dogecoinbefektetők továbbra is reménykednek abban, hogy Musk elképzelése a Twitter 2.0-ról tartalmazni fog valamilyen DOGE integrációt.

A milliárdos vállalkozó Elon Musk megerősítette, hogy a Twitter 2.0-ba – a „The Everything App”-ba – fizetéseket is integrálni szeretne, ami a mém ihlette Dogecoin (DOGE) kriptopénz rövid ideig tartó, 19,4%-os árfolyam-emelkedését okozta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Twitter új vezérigazgatója egy november 27-i tweetben fedte fel terveit 119,2 millió követőjének, amelyben megosztott néhány diát egy nemrégiben tartott „Twitter vállalati beszélgetésről”.

Bár Musk sem a tweetben, sem a mellékelt diákon nem tett említést a DOGE-ről, úgy tűnik, ez nem akadályozta meg egyes befektetőket abban, hogy reménykedjenek abban, hogy a Dogecoin valamilyen módon helyet kap majd a platformon.

A CoinGecko adatai szerint a Dogecoin árfolyama a tweet után néhány óra alatt 19,4%-kal 0,089 dollárról 0,107 dollárra emelkedett, majd a cikk írásakor 0,096 dollárra esett vissza.

Musk Twitter 2.0 víziójának részeként felsorolt egyéb tervek között szerepelt a „Reklámozás mint szórakoztatás”, a „Videó”, a „Titkosított DM-ek”, a „Hosszú formátumú tweetek” és az „Újraindított Blue Verified”.

A diák adataiból az is kiderül, hogy Musk átvétele a vállalat felett máris érezteti hatását: a közösségimédia-platform minden idők legmagasabb értékét érte el az „új felhasználói regisztrációk” és a „felhasználói aktív percek” tekintetében, amelyek 86%-kal, illetve 30%-kal nőttek az elmúlt héten a 2021-es év ugyanezen hétnapos időszakához képest.

Októberben pletykák láttak napvilágot a Twitter kriptotárca terveiről, miután a népszerű tech blogger, Jane Manchun Wong egy október 27-i tweetben azt találgatta, hogy a vállalat már elkezdett dolgozni egy olyan pénztárca-prototípuson, amely támogatja a kriptopénz-befizetéseket és -kivonásokat, ami akkoriban 40%-os DOGE árfolyam-emelkedéshez vezetett.

Lior Yaffe, a svájci székhelyű Jelurida blokkláncszoftvercég társalapítója nemrég a Cointelegraph-nak azt mondta, hogy még ha Musk integrálná is a Dogecoint a Twitterre, az nem lenne bölcs döntés:

„Még ha sikerül is egy fizetési rendszert építeniük a Twitter köré, a Dogecoinnál sokkal jobb blokkláncmegoldások közül lehet választani a biztonság, az adatvédelem, az okosszerződések és a skálázás tekintetében.”

Daniel Elsawey, a TideFi decentralizált tőzsde (DEX) vezérigazgatója és társalapítója szintén nemrég azt mondta a Cointelegraph-nak, hogy bár az integráció lehetséges, a Twitteren való hasznossága szigorúan a fizetésekre korlátozódna:

„Tekintettel arra, hogy a DOGE az eredeti tervezetének részeként nem tud közvetlenül interakcióba lépni az okosszerződésekkel, azt mondanám, hogy hacsak nem használják kifejezetten fizetési lehetőségként, a kapcsolódó felhasználási esetek továbbra is spekulatívak maradnak.”


Olvastad már? Bitcoin – technikai elemzés 11.28.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!