Elképesztő felhalmozásba kezdtek az XRP-bálnák

-

Az úgynevezett „megabálnák” 2021 decembere óta több mint 712 millió dollár értékben halmoztak fel XRP tokeneket.
Azok az XRP-címek, amelyek legalább 10 millió egységet tartanak, az elmúlt három hónapban ismét többet halmoztak fel – ez hasonló forgatókönyv, mint ami az XRP/USD és XRP/BTC párok nagy raliját előzte meg 2020 végén.

Az XRP „megabálnák” visszatérése

Az XRP „megabálna” címek 76%-os megugrását 2021 decembere óta a Santiment elemzőcég észlelte, amely szerint a bálnák összesen 897 millió tokent, több mint 712 millió dollár értékben adtak hozzá a tartalékaikhoz a napokban.
A platform továbbá kiemelte, hogy az elmúlt három hónapban tapasztalt XRP-felhalmozás a második legnagyobb a coin létezése óta.
Az első masszív felhalmozásra 2020 november-decemberében került sor, amikor a bálnák összesen 1,29 milliárd XRP-t helyeztek el a címeiken.

XRPá-beutalás a több mint 10 millió egységet tartalmazó címekre. Santiment

Érdekes módon a bálnacímekre érkező XRP-k megugrása egybeesett a bitcoin árfolyamának megugrásával. Az XRP/BTC árfolyam 2020. november 1. és 2020. november 24. között közel 150%-kal, akár 3502 satoshira is megugrott.
Az XRP a dollárral szemben is erősödött, mivel az XRP/USD árfolyam több mint 250%-kal 0,82 dollárra emelkedett ugyanebben a novemberi időszakban.

Ennek eredményeképpen a bálnák által vezetett felhalmozás közelmúltbeli fellendülése felvetette az XRP-piac hasonló, felfelé irányuló trendjének lehetőségét – utalt a Santiment.
Mindazonáltal elengedhetetlen megemlíteni, hogy az XRP 2020 novemberi masszív fellendülése elsősorban a Ripple azon lépése nyomán következett be, hogy 46 millió dollár értékben vásárolt XRP-t az „egészséges piacok támogatása” érdekében.

Az XRP árfolyam tartotta magát a papírformához

A legutóbbi, bálnák közötti XRP-felhalmozás részben az elmúlt hetekben bekövetkezett fellendülés mellett jelent meg.
Az XRP árfolyama 65%-kal pattant vissza 0,91 dollárra, kevesebb mint három héttel azután, hogy 2022. január 22-én 0,55 dolláron elérte a mélypontját.
Mindazonáltal péntekre az árfolyam 0,77 dollár közelébe esett vissza, ami arra utal, hogy a bikák visszatántorodtak az 50 hetes exponenciális mozgóátlag (50 hetes EMA; a piros hullám az alábbi ábrán) nyomása alatt.

XRP/USD heti árfolyamgrafikon. Forrás:TradingView

A Cointelegraph múlt heti elemzésében hasonló visszahúzódási beállításról olvashattunk, azt sugallva, hogy az 50 hetes EMA közelében történő eladás egy hosszabb lefelé irányuló mozgást indíthat el a 200 hetes EMA (a kék hullám) felé, 0,54 dollár közelében.
Fordítva, a beállítás azt is jelezte, hogy egy döntő lépés az 50 napos EMA fölött az árfolyamot a több hónapos csökkenő trendvonal ellenállásához nyomhatja az 1 dollár közelében.

A rövidebb időkeretű grafikonok árfolyam-akciója szintén egy közelgő ralit sugall az 1 dollár felé. Például az XRP négyórás grafikonján egy bikás beállítás képződött, amelyet egy szimmetrikus háromszögben lévő folyamatos konszolidáció megerősített.

XRP/USD négyórás grafikon, bullish pennant beállítással. Forrás:TradingView

A bull pennant setup egyik alapszabálya, hogy az árfolyam magasabbra nő, amint határozottan a struktúra felső trendvonala fölé tör, és így az 1 dollár feletti szinteket veszi szemügyre.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!