El Salvador bitcoin-támogató elnökét 85%-os többséggel választották újra

-

Nayib Bukele, az El Salvador-i szavazatok döntő többségét szerezte meg a vasárnapi választásokon, így a következő időszakra is ő lesz a bitcoint elsőként hivatalos fizetőeszközzé tévő ország vezetője.

Bukele elmondta, hogy tovább fogják folytatni a bitcoin integrálását az ország pénzügyi rendszerébe.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vasárnapi szavazás eredménye nagyon hasonló ahhoz, amelyet szinte az összes elemző várt a felmérések és a közvélemény-kutatások alapján.

A Bitcoin szószólója, Nayib Bukele a népszavazás 85%-ával újraválasztják El Salvador-ban

Bukele kifejezetten hangos támogatója a bitcoinnak, és ő volt az első, aki felvetette az ötletet, hogy hivatalos fizetőeszközzé lehetne tenni az országban a kriptopénzt.

Az elnök hatalmas népszerűségnek örvend az országban, és a szavazók 85%-ának a bizalmát most is elnyerte, szerinte pedig ezzel új rekordot állítottak fel a választások történelmében.

Emellett meghívta a helyi lakosokat, hogy ünnepeljenek együtt a Nemzeti Palotában.

„Az idei választásokat 85%-os aránnyal nyertük meg, és a 60 parlamenti képviselői helyből 58 került hozzánk. Ez új rekord a világ demokratikus választásainak a történelmében.”

Felix Ulloa, az ország alelnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy amennyiben ismét Bukele nyeri meg a választásokat, úgy a terveik szerint tovább folytatják a bitcoin integrálását a nemzet pénzügyeibe.

Ennek keretein belül tovább folytatják a vállalati és befektetői útlevelek kiadását, a bitcoin alapú kötvények kibocsátását, és az úgynevezett Bitcoin City építését.

Ez a város egyfajta különleges gazdasági övezetként működne, és adókedvezményeket nyújtana a betelepült vállalatok számára.

Dacára annak, hogy a szavazatok 85%-át kapta, Bukele újraválasztása során több visszásságot is felvetettek a kritikusai.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bukele által irányított nemzetgyűlésnek 2021-ben változtatni kellett az ország törvényein, hogy lehetővé tegyék az elnök újraválasztását a második terminusra is. Az ellenzék szerint ez a lépés viszont ellentétes az alkotmánnyal.

Stacy Herbet, az El salvadori National Bitcoin Office igazgatója úgy fogalmazott, hogy az eddigi rekordot a demokratikus szavazások történelmében Portugália tartotta, ahol 1991-ben 56,2%-kal választották meg a nyertes pártot az ország élére.


Olvastad már? A felezés után ritkábbá válik a bitcoin az aranynál is

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!