Az ether értékének növekedése meglehetősen elmaradt mostanság, de ez nem jelenti azt, hogy az érdeklődés is alábbhagyott volna.

A decentralizált pénügyek (DeFi) és a stabilkoinok egyre népszerűbbek, amelyek jelentős hálózati aktivitást okoznak az Ethereum blokkláncán.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez egyelőre ugyan nem látszik meg az ether árfolyamán, de az adatok azt mutatják, hogy egyre gyarapodik a kereslet a kriptopénz iránt.

Emellett nemrég jelent meg a hír, hogy az intézményi kereslet is egyre növekszik a kriptopénz iránt.

Az egyre jobb felhasználhatóság miatt nő az ether iránti kereslet

Az ether értéke már napok óta 200 dollár körül oldalaz, egyszer sem sikerült lendületet szereznie a kitöréshez.

Fontos hozzátenni, hogy az oldalazás miatt az ether értéke jelentősen elmaradt a bitcoinétól.

Mindezek ellenére a kriptopénz alapjai továbbra is rendkívül erősek, mivel hatalmas mértékben használják a stabilkoinoknak és a DeFi-szektornak hála.

Spencer Noon, a kriptobefektetésekkel foglalkozó DTC Capital elnöke nemrég elmondta, hogy összefüggés van az Ethereum felhasználhatósága és az ether iránti kereslet között.

Elmondta, hogy ez a kapcsolat jól látszik, ha megfigyeljük, hogy mennyi tranzakciós díjat dolgoznak fel a bányászok a blokklánc felhasználhatóságának köszönhetően.

 „Egyre nagyobb a kapocs az ether iránti kereslet és a felhasználhatóság között. A bányászok több mint 3,5 millió dollárnyi díjat dolgoztak fel az elmúlt 30 nap során. A lenti ábrán láthatjuk, hogy a kereslet mögött nagyrészt a stabilkoinok és a DeFi-k állnak, melyek a költségek több mint 63%-át teszik ki.”

Egyre nagyobb az intézményi kereslet az ether iránt

A reflektorfény nagyrészt a bitcoin iránti intézményi keresletre összpontosított az elmúlt időszak során, de nem a bitcoin az egyetlen pénz, amely vonzza az „okospénzeket.”

2020 első negyedéve kitűnő év volt az Ethereum számára intézményi szempontból.

A Grayscale Investments negyedéves adatai azt mutatják, hogy a negyedév vége felé több pénz áramlott az etheralapjukba, mint a bitcoinalapba.

 

Az első negyedév során több mint 110 millió dollár folyt a Grayscale etheralapjába.

Lehet, hogy ez a szám csökkenni fog a második negyedév során, ugyanis a világjárvány miatt az intézményi kereskedők a bitcoinra figyelhetnek jobban, amely egyfajta „menedékvalutaként” viselkedik.

Az olyan népszerű kereskedők, mint Paul Tudor Jones kommentárjai tovább javíthatják a bitcoin esélyeit az intézményi befektetések szempontjából.

Olvastad már? Stabilan emelkedik az ada értéke, a befektetők kivárnak?

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: tiendientu vietnam

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂