Egyre nagyobb arányban jön a hashráta az oroszoktól

-

Oroszország egyre barátibb hozzáállást tanúsít a kriptobányászat irányába, dacára annak, hogy magát a kriptoipart összességében nem annyira kedveli.

Az egyik nagy orosz bányászhardver-kereskedő cég, az Intelion Data Systems elmondása alapján az országból érkező hashráta aránya akár a 18%-ot is elérheti a közeljövőben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Tavaly januárban a Bitcoin hálózat teljes számítási kapacitásának a 4,7 %- érkezett az orosz bányászoktól, ez derül ki a Cambridge Center for Alternative Finance adataiból.

Ezzel ők számítanak az ötödik legnagyobb bányásznak a világon.

A bányászat területén vezetőnek számító országok esetén viszont egyre szigorúbb törvényekkel kell szembenézniük a bányászoknak, és egyes szakértők szerint ez nagy változásokhoz vezethet.

Ilyen volt például a 2021-es kínai tiltás is, amely után a Kínából érkező hashráta drasztikus mértékben leesett, ahogyan a bányászok más országokba költöztették a vállalkozásaikat.

Az egyre újabb korlátozások miatt nehéz hozzájutni az olcsó elektromos áramhoz, emellett számos helyen külön adót is kivetettek a kriptobányászatra.

Ennek következtében az orosz hozzáállás egyre kedvezőbb, míg az USA, Kanada, vagy Kína jogi környezete viszont romlik.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ugyanez a helyzet Kazahsztánban is, ahonnan egyes becslések szerint a bányászok fele is elköltözhet.

Ha ezek a forgatókönyvek megvalósulnak, akkor a globális hashráta akár 18%-a is Oroszország területére kerülhet, azaz a jelenlegi adatok szerint nagyjából 3,95 GW elektromos kapacitás. Ez mostani árfolyamon számolva 1,7 milliárd dollárt jelent.

Áprilisban az egyik legnagyobb orosz bányászcég, a Bitriver úgy nyilatkozott, hogy Oroszország már most a második helyen áll az energiafelhasználás alapján.

Az Intelion ügyvezetője, Timofey Semyonov szerint a vállalatok próbálnak élni a lehetőségekkel, amelyeket az egyre rugalmasabb állami szabályozási keretek hoznak létre.

Hivatalosan még semmiféle jogi keretrendszer nem létezik az országban, amely szabályozná a bányászatot, a moszkvai hivatalnokok szerint az orosz hatóságok már elkezdték a munkát, hogy meg lehessen valósítani azt, amit Putyin elnök versenyelőnyként jellemez az oroszok számára.

„Oroszországnak minden esélye megvan arra, hogy jobb helyre kerüljön a jelenlegi globális rangsorban a kriptobányászat terén. Mindenünk megvan, amire szükség van, olcsó áram, rendelkezésre álló szabad kapacitások, és jól kiépített, stabil infrastruktúra.”

A helyi szakértők szerint ahhoz, hogy vonzó befektetési lehetőségként kezdjen el működni a kriptoipar, ahhoz az orosz szabályoknak rendkívül egyértelműnek kell lenniük, hogy mindenki pontosan tudja a dolgát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A jelenleg is zajló amerikai bankválság, és annak az Európába átgyűrűző hatásai növelik az igényt a bitcoin iránt, mivel egyre jobban menekülőeszközként tekintenek rá.

A kriptoipar, és így a kriptobányászat is mostanra a hagyományos pénzügyi vállalatok látókörébe is bekerült, ennek hatására pedig a világ bányászat kapacitásai a várakozások szerint tovább fognak majd növekedni.


Olvastad már? A Swedbank szakértői szerint a bankválság még tovább terjedhet majd

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!