Egyre kevésbé érdekli az embereket a bitcoin, ilyenkor szokott jönni a rali

-

Az elmúlt hónapban a bitcoin iránti kiskereskedelmi kereslet öthavi mélypontra esett vissza, egy elemző szerint ez viszont az előjele lehet egy árrobbanásnak, mint amilyet az év elején is láthattunk.

Kisbefektetői érdektelenség

A legfeljebb 10.000 dollár értékű tranzakciókat végrehajtó kisbefektetők körében a bitcoin iránti kereslet január óta a legalacsonyabb szintre esett vissza, de mikor idén év elején ugyanez történt, két hónapon belül 75%-os áremelkedést eredményezett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant elemzője, Axel Adler június 10-én közzétett adatai szerint az utóbbi 30 napban a bitcoin iránti kereslet átlagos havi változása mínusz 17%-ra csökkent.

bitcoin
Forrás: X

Adler rámutatott, hogy hasonló, -18%-os csökkenést láttunk januárban is, amikor a bitcoin ára 40.000 dollárról 70.000 dollárra emelkedett, miután az Egyesült Államokban jóváhagyták a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokat.

Kockázat és nyereség

A múlt hónapban Adler ugyanezt az indikátort használva kimutatta, hogy a kereslet május 24-ét megelőző 17 napban 31%-kal csökkent.

Más elemzők korábban arra utaltak, hogy a bitcoin iránti kereslet változása több tényezőnek tudható be, beleértve az amerikai fogyasztói árindex, a CPI alakulását, hiszen amikor a CPI csökken, a kockázatosabb eszközök, mint a bitcoin, vonzóbbá válhatnak a befektetők számára, mivel a hagyományos megtakarítási és betéti termékek kisebb hozamot kínálnak.

Markus Thielen, a 10x Research vezető kutatója májusban úgy nyilatkozott, hogy a CPI-nek június 12-én 3,3%-ra kell csökkennie ahhoz, hogy a bitcoin új csúcsokat érjen el, viszont június 11-én a bitcoin 69.000 dollár alá esett.

Jelenleg pedig 68.000 dollár körül cserél gazdát, ami az elmúlt 24 órában 3,19%-os csökkenést jelent.

A Bitcoin kereskedők aktivitása nem csökken

A hirtelen csökkenés az elmúlt nap során 52,87 millió dollár értékű tőkeáttételes bitcoin pozíciót törölt el.

Ennek ellenére a kereskedők továbbra is aktívak, a határidős és opciós kötések mennyisége, az úgynevezett OI továbbra is a 35 milliárd dolláros összérték felett maradt, ez derül ki a CoinGlass adataiból.

Annak ellenére, hogy a kereskedők reménykednek abban, hogy a bitcoin gyorsan visszapattan a 70.000 dolláros szint fölé, erre még nem került sor, és az inflációs számok nyilvánosságra hozásáig a piac egyelőre nem tudja, hogy merre tovább.

Olvastad már? A kripto elemzők kiemelik a mémérméket a jelenlegi mélypont után az egekbe szöknek: Az utolsó esély, hogy megragadjuk alacsony áron

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!