Egy orlandói luxustársasház-komplexum csatlakozott a BitPay partnereihez, hogy bitcoinfizetések feldolgozását kínálják az ingatlankereskedelem számára.

Augusztus 6-i jelentések szerint a Grove Resort bitcoint is elfogad majd 878 üdülő típusú lakóházának értékesítéséhez. Az ügy relatíve kis fejleménye sokkal nagyobb történetet rejt maga mögött – a BitPay kezd egyre mélyebbre merülni az ingatlanpiac tengerében.

2017-ben a vállalat közel 20 millió ingatlanfejlesztést és ingatlanértékesítést dolgozott fel. A 2018-as kriptotél közepén ez a számadat hatmillióra csökkent – árulta el Sonny Singh, a BitPay kereskedelmi vezetője.

Ezen év első két negyedévében a vállalat már több mint ötmillió ingatlantranzakciót dolgozott fel. Singh elmondta, miszerint a BitPay arra törekszik, hogy évről évre megduplázza ingatlanüzletét – 2018-ban például 2,7 millió dollárt dolgoztak fel közvetlen ingatlantranzakciók révén.

A BitPay egyébként a világ legnagyobb bitcoinfeldolgozója, nagyjából éves egymilliárd dollárnyi forgalommal. Úgy néz ki, hogy elsősorban az otthonvásárlók fizetési kapujává vált. A váltó amerikai dollárra váltja a bitcoint, majd a pénzt ingatlanletétbe utalja a vásárló nevében.

Singh azt mondta, a vállalat első ilyen üzletét a kaliforniai Piper Moretti ingatlanügynökkel ütötték nyélbe nagyjából egy évvel ezelőtt. A vállalat azóta „milliókat” dolgozott fel az ágazatban, mind vállalkozások, mind pedig magánszemélyek számára. Úgy néz ki, 2019 az eddigi legsikeresebb évük.

A kereskedelmi vezető szerint a fizetési kapun keresztül vásárolt otthonok átlagos ára egymillió dollár körül mozog. „Ezek nem 30 ezer dolláros házak” – mondta.

A vállalat jó kapcsolatokat ápol számos ingatanügynökkel, beleértve a Magnum Real Estate-et és a JetRe-t, amely elsősorban Manhattanben tevékenykedik. Szintén dolgoznak fel tranzakciókat a világ legdrágább piacain is, beleértve Dubajt.

A BitPay ingatlantranzakcióinak nagyjából 79 százaléka az USA-n kívül történik, bár a forgalom 34 százaléka a belföldi vásárlásokból származott.

A legújabb partner

David D’Ambrosio, a Grove Resort vezetője az utóbbi hónapokban bejelentette, hogy kiugrást tapasztaltak a kriptopénzek után érdeklődő potenciális kínai, török és brazil ügyfelek részéről.

„Nem volt nehéz felmérni a potenciálisan hozzáférhető piacot” – mondta D’Ambrosio, állítva, hogy a „bitcoin hodlerek” portfóliójuk diverzifikálásának módját keresték.

D’Amrosio azt mondta, miszerint vállalata felvette a kapcsolatot a BitPayjel, mivel a cég „több milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolított már le, és legalább pármillió dollár értékben dolgozott fel ingatlantranzakciókat csak Floridában és az Egyesült Államok délkeleti részén.

A BitPay egyébként egy százalékos díjat számol fel, az ügyletet pedig másodpercek alatt végrehajtja. A bankok eközben átlagosan 5 százalékot számolnak fel, és napokig tarthat, mire a pénz megérkezik – mondta Singh.

Forrás: coindesk.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂