Egy Wall Street-i befektető véleménye a bitcoinról

-

A bitcoin értéke vagy elképesztően magas lesz – vagy nem fog érni semmit – állítja Bill Miller, egy Wall Street-i befektető, aki a CNBC-nek nyilatkozott mindezt.

Olvastad már? Veszélyben az euró – bankrohamra készülnek a franciák

Miller, a Miller Value Partners befektetésimenedzsment-iroda alapítója, a NBBC munkatársának, Kelly Evansának beszélt a „The Exchange” című műsorban. Egy nagyon érdekes technológiai kísérletnek nevezte a Bitcoint, és rámutatott, hogy a kriptopénz értéke évről évre több százalékponttal csökken.

A kriptopénz legalacsonyabb ára tavaly 3.200 dollár volt – mondta. Ennek ellenére annak értéke újra 4000 dollár fölött van. A befektető a következőt nyilatkozta:

„A bitcoinban megvan az a lehetőség, hogy vagy nagyon sokat – vagy semmit nem fog érni.”

A befektető azt is megfigyelte, hogy a bitcoin, legalacsonyabb árfolyamát majdnem pontosan 52 héttel a decemberi csúcsa után érte el. Ezzel szemben a tőzsdepiacok csak három-négy héttel később kezdtek zuhanni.

Bitcoin has the potential to be worth a lot, says Bill Miller forrás CNBC.
 
Miller elmondta, hogy okkal tart valamennyi kriptopénzt a portfóliójában, mivel azok áringadozása teljesen független a tőzsdék és kötvények árfolyamától. Míg a kriptó hasít, a hagyományos piacokon akár a medvék is táncolhatnak – vagy fordítva.

„Inkább bitcoinmegfigyelőnek nevezném magam, mint -hívőnek” foglalta össze

2017 decemberében a bitcoin elérte rekordnak számító 20.000 dolláros árfolyamát. Ekkor Miller saját bevallása szerint fedezeti alapja értékének felét kriptopénzekbe tette. 2018 szeptemberében a Miller Value Partners összesen 2,89 milliárd dollárt kezelt.
Hat hónappal később Miller azt állította, hogy portfóliójának 1%-át 2014 óta bitcoin teszi ki.
Hozzátette, hogy a „buborékok szükségesek ahhoz, hogy megfelelő tőke áramoljon a piacokba és, hogy meglássuk, merre haladnak az innovációk”. Ezzel arra az időszakra utalt, amikor 2018 márciusában folyamatos medve trend volt megfigyelhető a bitcoin grafikonjain.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!