A Delphi Digital elmondta, 2020 megmutatta, hogy a befektetők inkább a tartogatást választják a spekulálás helyett.

Egy frissen megjelent cikk szerint a bitcoin mostani csúcsa eltért a 2019-es bikapiactól, mivel a tőzsdék vagyonának csökkenése állt mögötte.

A szeptember 21-én kiadott cikk szerint a bitcoin értéke egyedi módon mozog.

A bitcointulajdonosok „hosszabb idősíkban gondolkoznak”

A kutatás szerint nincs sok közös abban, hogy a bitcoin 2019-ben 13.800 dollárig emelkedett és, hogy a múlt hónap során elérte a 12.500 dollárt.

Ennek oka, hogy tavaly emelkedett a tőzsdék vagyona, idén pedig folyamatosan estek ahogy az árfolyam növekedett. Így összességében a kereskedők és befektetők részéről most sokkal alacsonyabb az eladási nyomás.

„A 2019-es áremelkedéssel csak nőtt a bitcoin készlete, de ez a két érték most ellentétes irányba halad. Ez alapján a bitcoin most sokkal fenntarthatóbb módon növekszik, legalábbis a tavalyi értékekkel szemben.”

Ez nagyjából egybeesik a hosszú távú befektetőkről elvégzett kutatások eredményével. A CryptoQuant elemzőcég is hasonló megállapításra jutott a tőzsdék vagyona kapcsán.

Februárban 2,96 millióval csúcson volt a tőzsdék vagyona, de ez mára 2,59 millió bitcoinra csökkent. A BTC/USD árfolyama jelenleg 10.430 dollár, február 20-án még 9580 dolláron állt.

Forrás: Glassnode
„Egészséges” a kereslet a bányászok készlete iránt

A Delphi szerint több tényező is megváltoztathatta a hosszú távú tulajdonosok hozzáállását. Például stabilkoinokat alkalmaznak biztosítékként vagy a kereskedők egyszerűen a tőzsdén hagyják bitcoinjukat ahelyett, hogy privát tárcába utalnák.

„Ha nő az árfolyam és csökken a bitcoin készlete, akkor egy felvásárlási trend zajlik.”

A bitcoin ingadozásai valóban nyugtalanságokat okoztak egyes bányászok számára annak ellenére, hogy rekordmagasan állnak hálózat alapjait jellemző különböző értékek.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az elmúlt hónapok során többször is kiugró értéket mutatott a bányászközösségekből tőzsdékre utalt bitcoinok száma, de ez idővel egyre kevésbé okozott problémát.

„Szeptember 13-án történt a legnagyobb beutalás, mintegy 1114 bitcoinnal, de még ez sem vezetett zuhanáshoz. A legutóbbi nagy utalásokat mind felvásárolták, amely azt jelzi, hogy jelentős a kereslet.”

Paul Burlage, az egyik kutató a Twitteren külön kiemelte, hogy a bálnák számának emelkedése nagyjából egyezik az árfolyam növekedésével.

Ezek alapján a bitcoin számára csupán külső veszélyforrások jöhetnek szóba, ugyanis a hagyományos makroeszközök és biztos befektetések is mind a dollár erejétől függnek.

Olvastad már? Nem mutatott még fel a Bitcoin három egymás követő pozitív negyedévet 2017 óta – derült ki a történelmi adatokból.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂