Úgy tűnik, hogy Oroszország digitális rubel projektje egy gyors második helyre pályázik.

Egy orosz hivatalnok szerint a piacvezetői helyzethez Oroszországnak már 4 évvel korábban meg kellett volna kezdenie a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) kutatását.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Azonban Dmitry Peskov, az ország digitális és technológiai fejlesztésekért felelős képviselője szerint a lépéselőny kockázatot jelenthet a pénzügyi stabilitásra.

Az RBC híroldal október 23-ai cikke szerint Peskov úgy véli, hatékonyabb stratégia lehet, ha a világon másodikként lépnének be a CBDC-k világába.

 „A pénzügyi kockázatok annyira magasak, hogy szerintem sokkal hatékonyabb stratégia lehet a második hely gyors elfoglalása. Nézzük meg, hogy mire képes a piacvezető és milyen akadályokba ütközik.”

Peskov szerint, ha ma elkezdődik a fejlesztés, akkor a digitális rubel 3-7 év alatt válhat valósággá.

Oroszország központi bankja október 13-án kiadott egy konzultációt a CBDC-kről. Anatoly Aksakov, orosz parlamenti képviselő és az orosz kriptopénzekkel kapcsolatos törvények úttörője szerint 2021 első felében próbálhatják ki a digitális valutát.

Aksakov bízik benne, hogy a digitális rubel „a jövő”, az olyan decentralizált tokeneknek, mint a bitcoinnak pedig nincs jövője.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Más országok pénzügyi szakértői is türelmesek a CBDC-k kiadása kapcsán. Jerome Powell október 19-én azt mondta, hogy érdemesebb jól csinálni, valamit mint elsőként.

Új-Zéland központi bankja, hasonlóképpen vélekedett, szerintük is „sok munka van hátra”, amíg kiadnának egy nemzeti digitális valutát.

Olvastad már? A Fülöp-szigetek szerint nem könnyű ügy a CBDC

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂