A svájci Tiberius Group AG vagyonkezelő, amely jelenleg 350 millió dollár értékben kereskedik, olyan kriptopénzt mutatott be, amely ára mögött 7 különböző fém értéke áll – írta a Bloomber szeptember 28-i jelentésében.

A svájci társaság aranyfedezetű tokeneket ad ki

Az egyik legnagyobb svájci vagyonkezelő, a Tiberius Group AG hamarosan (várhatóan október 1-én) belép a jelenleg 215 milliárd dolláros kriptopiacra új tokenjével, amely már készen áll az értékesítésre.

A Bloomberg jelentése alapján a cég érméjét – amelyet igen találóan Tiberius névre kereszteltek – az különbözteti majd meg a piacon található társaitól, hogy ára a réz, alumínium, nikkel, kobalt, ón, arany és platina árához lesz igazítva.

„Ahelyett, hogy csupán egy fém árához igazítanánk a kriptovaluta értékét, inkább technológiai, stabilitási és elektromos járművekben alkalmazott fémek keverékét választottuk” – nyilatkozta Giuseppe Rapallo, a vállalat vezérigazgatója a Bloombergnek. „Ez adja majd a coin diverzifikációját, stabilabbá és a befektetők számára vonzóbbá teszi azt.”

A token indítását a cég Tiberius Technology Ventures AG lányvállalata végzi Barrban, Svájcban, a helyi szabad magánjogi törvények miatt.

A Tiberius Coin 0,70 dolláros áron indított értékesítése nem ICO-ként kezdődik meg, hanem a svájci jog előírásai szerint. Rapallo szerint az érmék értéke kizárólag a keresleten alapul majd, illetve a rendelkezésre álló fémek mennyisége korlátozza.

A kriptovalutával elsőként az észtországi LATOKEN tőzsdén kereskedhetünk majd, mivel Rapallo meggyőződése, hogy ez a váltó minden előírásnak és elvárásnak eleget tesz.

A svájci vállalat nem az első aki fémalapú kriptovaluta létrehozásával próbálkozik. Adrian Ash, a londoni BullionVault kutatási igazgatója szerint már voltak próbálkozások ilyen fedezetű érmék kibocsátására, ám „ezek közül egyik sem ért el komolyabb sikereket”.

A BullionVault, jelenleg 1,5 millió dollárnyi arannyal rendelkező vállalat, 70.000 ügyfelének biztosít arannyal történő kereskedési lehetőséget, már 2015 óta. A Bloomberg szerint a kereskedés itt egy mezei online felületen, blokklánc háttér nélkül történik.

Ash azt is elárulta, hogy a Tiberius a kriptopénz kibocsátásával szeretné elérni azt, hogy teljes üzleti modellje hozzáférhető legyen elosztott főkönyvi többletköltségek nélkül.

A vállalat azt tervezi, hogy lehetővé teszi ügyfeleinek az érmék fizikai fémre történő váltását, így egy új megoldást kínálva az iparban kereskedőknek, illetve a beszerzési rétegen tevékenykedőknek a fémek felvásárlására és értékesítésére.

Mivel a legtöbb fémmel inkább tonna, mint gramm nagyságrendben kereskednek, a Tiberius legalább 10.000 dolláros díjat számít fel az érmék fizikai fémekre váltásáért.

Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!