A MeatMask letiltotta a 333ETH nevű kriptovaluta tárca és Ethereum decentralizált alkalmazást (Dapp) – számolt be róla a Next Web szeptember 28-án.

A 333ETH örök Ethereum kifizetéseket ígér a befektetőknek, saját pénztárcájukba egy kezdeti befektetés után, állítólag intelligens szerződés útján. Nemrég egy sor friss Ethereum DApp-ot jelentettek a felhasználók csaló alkalmazásként a DAppRadar megfigyelő oldalon.

A Twitteren olvasható hozzászólásokban a MetaMask azt írta, hogy a tiltás mellett döntöttek, amelyet a felhasználók számára opcionálissá tesznek, de a 333ETH-t csaló alkalmazásnak bélyegezték. Állításuk szerint döntésük a felhasználók érdekeit szolgálja.

„Az alkalmazás sosem tartozott a legnépszerűbbek közé, ráadásul aktívan hálózza be a gyanútlan felhasználókat.” – írta Twitterén a MetaMask csütörtökön.

„Lehetőséget biztosítunk a felhasználóknak a tiltó oldalunk átlépésére, nem szeretnénk meghatározni azt, hogy mit nézhetnek meg és mit nem. Szeretnénk viszont őket figyelmeztetni arra, hogy csalással van dolguk.”

A leggyakrabban használt decentralizált Ethereum alkalmazások ebben az évben a Fomo3D és a PoWH3D voltak, amelyek nyíltan felvállalták, hogy nem megfelelőek pénzügyi befektetési célokra.

A Fomo3D például így jellemzi magát: „ironikus döfés a kriptovaluta ICO-k között, minden játékost abba a csábító és egyben rémisztő szituációba helyezve, hogy mindent félredobva menekülhessen óriási mennyiségű valódi Ethereummal”.

A DAppRadar szerint a 333ETH több mint 7000 ETH-t tart magánál intelligens szerződés formájában.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂