Egy milliárdos elindítaná az első kannabiszhoz kötött stabilkoint

-

Alkiviades David, görög milliárdos megalkotta a világ első stabilkoinját, melynek árfolyama a kannabbisz legális árfolyamához van kötve.

A Swissx Bank of Cannabis elindította az SWX stabilkoint

Egy július 25-én kiadott sajtóközlemény megerősítette, hogy a svájci Swissx Bank of Cannabis (SBC) másodlagos piacot alapítana a legális kannabiszipar számára.
Ezzel egyidőben elindul a Swissx Global Hemp Exchange, egy olyan kereskedési fórum, amely nemzetközileg segíti majd a projekt terjedését.
A projekttel egy dedikált token, az SWX Coin is elindul, amelynek 750 millió dollárnyi kendermag és 250 millió svájci frank (252 millió dollár) adja az értékét. Megalkotói szerint ez az első olyan stabilkoin, amelynek értéke a kannabiszpiachoz kötött.

„A svájci pénzügyi tudásunkat vettük alapul, hogy megalkossuk az első olyan bankot és kriptopénzt, mely egyedül a legalizált kannabiszpiacra összpontosít” – mondta David, aki a Coca Cola palackozási birodalmának társalapítója

„A Swissx Global Exchange egy irányadó szervezet lesz az egész piac számára […] A bank, a tőzsde és a valuta nemcsak azt biztosítja, hogy a Swissx nemzetközi műveletei tökéletesen fussanak, hanem a világ leggyorsabban növekvő üzleti szektorának alapját is adja.”
A Swisss szerint ez a szektor 2023-ra csupán az Egyesült Államokban több mint 24 milliárd dollárt fog érni.

Modi stabilkoinra váltja a Bhang Lassist?

Svájcban továbbra is illegális marad a kannabisz fogyasztása – kivételek ezalól az 1% THC-tartalmú készítmények. Ezek nem elég erősek egy triphez, de 2011-es legalizációjuk óta rendkívüli, egyedül 2018-ban több mint 15 millió svájci franknyi adót termeltek.
A Swissx Bank of Cannabis azt is bejelentette, hogy csatlakozik igazgatói tanácsához Denzil Douglas, a kriptotámogató St. Kitts & Nevis korábbi elnöke.
Még érdekesebb név India elnöke, Narendra Modi, aki a Swissx szerint David üzlettársa egyéb olyan cégekben, amelyek „támogatják” a kezdeményezést.
Számos kriptoprojekt próbálkozott már betörni az egyre terjedő legális kannabisz piacára. A cikk írásakor egy hongkongi székhelyű blokklánccég is a kannabiszt szelidítgeti kriptobefektetéseivel.

„A blokklánc és az ipai kannabisz a jövő, mindkettőt előszeretettel használják a fiatalabb generációk.” -mondta Yao Yongjie, a Grandshores Technology társigazgatója május közepén.

A bitocin 2019-es bikafutama sok befektetőt zátonyra futtatott, sokkal jobb hozama volt az elmúlt időszakban.

Lehet érdekel: 170 millió dolláros veszteség után a bitcoin a menedék

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Jacqueline Wales

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

A Dogecoin (DOGE) megfordítja az évet?

Több éves eseménytelennek tűnő oldalazó mozgás után úgy tűnik, hogy a Dogecoin jelentős fordulatot hajt végre, ami egy közelgő hosszú távú trendváltás jele lehet. A Dogecoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!