Egy kínai bank átmenetileg elindította Kína digitális pénzét

-

Kína egyik legnagyobb bankja nemrég elérhetővé tette a regisztrációt az ország központi bankjai által kiadott digitális valutájának (CBDC) tárcájára. Beszámolók szerint a tárcáknak négy szintjük van.

Elindult Kína Digitális Valutatárcája

A China Construction Bank (CCB), az ország egyik legnagyobb állami bankja, szombaton átmenetileg elérhetővé tette digitális jüan tárcáját.

Azok az ügyfelek, akik a digitális valuta tesztrégiójában laknak (pl. Szencsen tartomány), letölthették a tárcát.
A bank felhasználói feltételei szerint a digitális jüan tárcával fizethetünk, utalhatunk és feltölthetjük bankkártyánkat. A 21st Century Business Herald cikke szerint a digitális tárca négy szinttel rendelkezik, különböző fizetési és tárolási limitekkel.

Képernyőkép a CCB digitálisjüan-tárcájáról.

A cikk szerint a második szinttel 300.000 jüan, a harmadik szinttel 50.000 jüan, a negyedik szinttel 10.000 jüan éves fizetési limit áll rendelkezésre.

A bank adja ki a tárcákat, melyek egyedi azonosítószámmal rendelkeznek. Ezek az ügyfél adataihoz köthetők, ilyen a nevük, jelszavuk, mobilszámuk, e-mail címük, ügyfél-azonosítójuk és bankkártyaszámuk.
A CCB digitálisjüan-tárcája nem volt túl sokáig elérhető. Több ember is elmondta, hogy pár órával később „csendben eltűnt a tárca” és azt üzenték, hogy „a szolgáltatás hivatalosan még nem indult el külsőleg, tehát még várakoznunk kell”.
Mindenesetre a cikk szerint Wechat-felhasználók pár óráig regisztrálni tudtak és megosztottak pár képet a tárca aktiválásáról és feltöltéséről.
A kínai kormány korábban elmondta, hogy négy jelentős állami bank kezdte meg a digitális tárca tesztelését. A CCB mellett a Bank of China, az Industrial and Commercial Bank of China és az Agricultural Bank of China dolgozik a digitális tárcán.
Hamarosan még több városban kezdik meg a digitális valuta próbáját, köztük Pekingben, Hongkongban és Makaóban.

A digitális jüan a 2022-es Pekingi Téli Olimpiai Játékokon is ki lehet próbálni. A CCTV csütörtökön azt írta, hogy Szucsouban egyes állami dolgozók már fizetésük egy részét is digitális valutában kapták.
(Forrás: Bitcoin.com)

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!