Kína egyik legnagyobb bankja nemrég elérhetővé tette a regisztrációt az ország központi bankjai által kiadott digitális valutájának (CBDC) tárcájára. Beszámolók szerint a tárcáknak négy szintjük van.

Elindult Kína Digitális Valutatárcája

A China Construction Bank (CCB), az ország egyik legnagyobb állami bankja, szombaton átmenetileg elérhetővé tette digitális jüan tárcáját.

Azok az ügyfelek, akik a digitális valuta tesztrégiójában laknak (pl. Szencsen tartomány), letölthették a tárcát.

A bank felhasználói feltételei szerint a digitális jüan tárcával fizethetünk, utalhatunk és feltölthetjük bankkártyánkat. A 21st Century Business Herald cikke szerint a digitális tárca négy szinttel rendelkezik, különböző fizetési és tárolási limitekkel.

Képernyőkép a CCB digitálisjüan-tárcájáról.

A cikk szerint a második szinttel 300.000 jüan, a harmadik szinttel 50.000 jüan, a negyedik szinttel 10.000 jüan éves fizetési limit áll rendelkezésre.

A bank adja ki a tárcákat, melyek egyedi azonosítószámmal rendelkeznek. Ezek az ügyfél adataihoz köthetők, ilyen a nevük, jelszavuk, mobilszámuk, e-mail címük, ügyfél-azonosítójuk és bankkártyaszámuk.

A CCB digitálisjüan-tárcája nem volt túl sokáig elérhető. Több ember is elmondta, hogy pár órával később „csendben eltűnt a tárca” és azt üzenték, hogy „a szolgáltatás hivatalosan még nem indult el külsőleg, tehát még várakoznunk kell”.

Mindenesetre a cikk szerint Wechat-felhasználók pár óráig regisztrálni tudtak és megosztottak pár képet a tárca aktiválásáról és feltöltéséről.

A kínai kormány korábban elmondta, hogy négy jelentős állami bank kezdte meg a digitális tárca tesztelését. A CCB mellett a Bank of China, az Industrial and Commercial Bank of China és az Agricultural Bank of China dolgozik a digitális tárcán.

Hamarosan még több városban kezdik meg a digitális valuta próbáját, köztük Pekingben, Hongkongban és Makaóban.

A digitális jüan a 2022-es Pekingi Téli Olimpiai Játékokon is ki lehet próbálni. A CCTV csütörtökön azt írta, hogy Szucsouban egyes állami dolgozók már fizetésük egy részét is digitális valutában kapták.

(Forrás: Bitcoin.com)

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂