Kína egyik legnagyobb bankja nemrég elérhetővé tette a regisztrációt az ország központi bankjai által kiadott digitális valutájának (CBDC) tárcájára. Beszámolók szerint a tárcáknak négy szintjük van.

Elindult Kína Digitális Valutatárcája

A China Construction Bank (CCB), az ország egyik legnagyobb állami bankja, szombaton átmenetileg elérhetővé tette digitális jüan tárcáját.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Azok az ügyfelek, akik a digitális valuta tesztrégiójában laknak (pl. Szencsen tartomány), letölthették a tárcát.

A bank felhasználói feltételei szerint a digitális jüan tárcával fizethetünk, utalhatunk és feltölthetjük bankkártyánkat. A 21st Century Business Herald cikke szerint a digitális tárca négy szinttel rendelkezik, különböző fizetési és tárolási limitekkel.

Képernyőkép a CCB digitálisjüan-tárcájáról.

A cikk szerint a második szinttel 300.000 jüan, a harmadik szinttel 50.000 jüan, a negyedik szinttel 10.000 jüan éves fizetési limit áll rendelkezésre.

A bank adja ki a tárcákat, melyek egyedi azonosítószámmal rendelkeznek. Ezek az ügyfél adataihoz köthetők, ilyen a nevük, jelszavuk, mobilszámuk, e-mail címük, ügyfél-azonosítójuk és bankkártyaszámuk.

A CCB digitálisjüan-tárcája nem volt túl sokáig elérhető. Több ember is elmondta, hogy pár órával később „csendben eltűnt a tárca” és azt üzenték, hogy „a szolgáltatás hivatalosan még nem indult el külsőleg, tehát még várakoznunk kell”.

Mindenesetre a cikk szerint Wechat-felhasználók pár óráig regisztrálni tudtak és megosztottak pár képet a tárca aktiválásáról és feltöltéséről.

A kínai kormány korábban elmondta, hogy négy jelentős állami bank kezdte meg a digitális tárca tesztelését. A CCB mellett a Bank of China, az Industrial and Commercial Bank of China és az Agricultural Bank of China dolgozik a digitális tárcán.

Hamarosan még több városban kezdik meg a digitális valuta próbáját, köztük Pekingben, Hongkongban és Makaóban.

A digitális jüan a 2022-es Pekingi Téli Olimpiai Játékokon is ki lehet próbálni. A CCTV csütörtökön azt írta, hogy Szucsouban egyes állami dolgozók már fizetésük egy részét is digitális valutában kapták.

(Forrás: Bitcoin.com)

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂