A legtöbb japán kriptóst már csak a bitcoin érdekli

-

A kriptokereskedők többsége a jelek szerint szinte teljes egészében felhagy az altcoinokkal, és kizárólag a bitcoinra összpontosít.
Ez a tendencia a tavalyi évvel vette kezdetét, mikor a területre újonnan érkezők nagyja bitcoint vett, és nem is váltotta azt át másra.

A Japán Virtuális- és Kriptopénz-tőzsde Tanács legutóbbi publikációja alapján a bitcoin dominancia a szigetországban áprilisban átlépte a 87%-ot. Semmilyen más kriptó nem ért el összesen 6%-nál magasabb havi volument.
Ugyanebben az időszakban a spot kereskedelemmel foglalkozó regisztrációk száma közel 14 ezerrel emelkedett, új csúcsot elérve.
A helyi Bitbank tőzsde elemzője, Yuya Hasegawa így fogalmazta ezt meg:

„Úgy tűnik, a bitcoin iránti érdeklődéssel összehasonlítva az altokért nem nagyon kapkodnak a befektetők. Figyelembe véve a felhasználók számának hatalmas emelkedését is, kimondhatjuk, hogy főleg tavaly nyár óta, szinte csak a bitcoin érdekli az embereket.”

Forrás: JVCEA

A térségben a legnagyobb visszahúzódást az XRP tapasztalta. Az XRP egykor a japán kriptokereskedelem mintegy 40%-áért felelt, idén áprilisban ez is 5%-ra csökkent.

A Monacoin alól is majdnem kirántotta a szőnyeget februárban a BTC, viszont a vírus első pánikhulláma után, márciustól a MONA kezdi visszanyerni kicsit az erejét.
A teljes világpiacot számításba véve a bitcoin dominanciája 70%-nál magasabban 2017 első negyedéve óta nem állt.
Jelen pillanatban nagyjából 58%-os részesedése van a 373 milliárdos kriptoiparból, ez viszont az elmúlt 12 hónap legalacsonyabb értéke.

Olvastad már? Egy kínai bank átmenetileg elindította Kína digitális pénzét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!