Az elmúlt hónapok során az Ethereum-hálózat kihasználtsága nagyobb volt, mint valaha.

A láncon történő aktivitás megemelkedése a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektor gyors növekedésének köszönhető, melyet elsődlegesen az Ethereum hálózatára építenek.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A legtöbb DeFi-protokollhoz szükséges az ethereum és egyéb ERC-20 tokenek utalása, ennek következtében hatalmas mértékben megnövekedett az ethereum iránti kereslet.

Következtetésképpen a tranzakciós díjak is megemelkedtek. Ha hihetünk az adatoknak, akkor történelmi korreláció van a költségek és a piaci összérték között, amely azt jelzi, hogy az ethereum alulértékelt lehet.

A DeFi növekedésével az ethereum tranzakciós költségei is megugrottak

A Compound júniusi indulásával beindult a „kamatfarmolás”, amellyel a felhasználók tőkeáttétellel DeFi-jutalmakat kapnak.

A DeFi Pulse adatai alapján ez jelentős mértékben hatott a szektor növekedésére, amely jól mérhető azáltal, hogy már több mint 2,57 milliárd dollárt zároltak a különböző protokollokon.

Forrás: DeFi Pulse

Jelenleg a Compound a legértékesebb protokoll, ezt követi a Maker és a Synthetic.

A protokollokon zajló tranzakciók következtében jelentősen megemelkedtek az ethereum utalási költségei.

Az Etherscan.io adatai alapján még soha nem voltak ilyen magasak az utalási költségek.

Ahogy az alábbi grafikonon is látszik hasonló emelkedést lehetett tapasztalni a 2017 végén és 2018 elején zajló ICO-őrület alatt, de az akkori növekedés nem volt ilyen stabil.

Forrás: Etherscan.io

A magasabb költségek azt jelentik, hogy nagyobb a kereslet a hálózat iránt.

Természetesen ez azt mutatja, hogy a hálózat egészséges növekedést produkál.

Egy modell szerint közvetlen összefüggés van az összpiaci érték és a hálózat iránti kereslet között

Egy elemző megosztott egy modellt, amely azt mutatja, hogy az Ethereum jelenleg alulértékelt.

Egy Morgan Bennett nevű Twitter-felhasználó nemrég bemutatott egy olyan modellt, amely egyre népszerűbb. Eszerint közvetlen összefüggés lehet az ethereum tranzakciós költségei és összpiaci értéke között.

„Egyesek azt hiszik, hogy az ethereum úgy is sikeres lehet, hogy nem ér semmit. Szeretném szertefoszlatni ezt a tévhitet.”

Forrás: Morgan Bennett

Ahogy a fenti ábrán is látszik, az ethereum költségeinek adathalmazai szerint az ethereum jelenlegi valós piaci értéke nagyjából 32 milliárd dollár körül lenne.

Az ethereum összértéke azonban csupán 26 milliárd dollár, így 20%-ot kellene emelkednie, hogy elérje valós értékét.

Még az árfolyamnál is jelentősebb tényező lehet, ha beigazolódik a kereslet és az összérték közötti összefüggés.

Ha tovább virágzik egy ethereumra épült ökoszisztéma, akkor a kriptopénz megfelelő hátszelet kaphat ahhoz, hogy tovább növekedjen értéke.

Olvastad már? Egy ismert befektető szerint 3 okunk is lehet a bitcoinvásárlásra

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.