Két hónap oldalazás után a bitcoin értéke vasárnap átlépte a 10.000 dollárt.

A vezető kriptopénz értéke 8,19 %-ot emelkedett három nap alatt, hétfőn a 10.333 dollárt is elérte.

Egyes elemzők, mint Jonny Moe úgy hiszik a bitcoin értéke 10.500 dollár fölé emelkedhet, melyet júniusban és februárban nem tudott áttörni a vezető kriptopénz.

Alapok

Azonban most más tényezők állnak az emelkedés mögött. Legutóbb azt követően nőtt eddig a bitcoin értéke, hogy az amerikai dollár több valutával szemben is kétéves mélypontig süllyedt. Ennek következtében a Fed tovább csökkentette a kamatokat és szinte nullázta a kamatlábakat.

Azonban több pozitív fejleménynek sem sikerült meggyőznie az elemzőket arról, hogy elhúzódó áremelkedés várható. Köztük Peter Schiff aranyrajongót és a kriptobefektetésekre összpontosító Phi Deltalytics portált sem.

 

Rossz történelem

Peter Schiff, az Euro Pacific Capital társalapító-vezérigazgatója szerint a bitcoin hatalmas bukásra számíthat.

Szerinte a kriptopénz az elmúlt 12 hónap során nem tudta megtartani bika szemléletét, amint 10.000 dollár fölé került az árfolyam.

2019 októberében a bitcoin értéke 38%-ot esett, miután áttörte a 10.000 dollárt. Ugyanez történt 2020 februárjában és 2020 májusában is, amikor 63%-os és 15%-os esés követte a 10.000 dollár elérését.
„Ismét átlépte a 10.000 dollárt. Vajon most mekkorát fog esni?” – kérdezte Peter Schiff.

Schiff szerint 10.000 dollár fölött jelentősen megcsappan a vásárlói kereslet a bitcoin iránt. A kereskedők általában likvidálják pozícióikat, hogy rövid távon profithoz jussanak. Ez a szemlélet távol tartja a potenciális vásárlókat.

Űr a határidős piacokon

Egy szinte pontosnak mondható technikai mutató alapján beigazolódhat Schiff jóslata. A hétvégi kereskedelmi időszak alatt hatalmas űr keletkezett a CME határidős piacainak napi grafikonján.

A kereskedők általában feltöltik ezeket a réseket. A fenti ábra is ezt szemlélteti. Több példával is bemutatja, hogy töltötte be az árfolyam a hiányzó részeket.

A Phi Deltalytics stratégái egyetértenek azzal a lehetőséggel, hogy 10.000 dollár alá eshet a bitcoin árfolyama, hogy betöltse a határidős piacokon kialakult űrt 9665-9225 dollár között.

A CME intézményi tevékenysége alapján nem lehet pontosan megjósolni, hogy merre mehet az árfolyam.

„Nem lehet egyértelműen megjósolni, hogy az elkövetkezendő hónapok során merre tarthat az árfolyam.”

A bitcoin értéke 1,1%-os mínuszban volt 10.333 dolláros csúcsához képest UTC szerint 07:53-kor.

Olvastad már? A Coinbase a Visával együtt dolgozik a bitcoin és kripto elterjedésén

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.