Egy amerikai szenátor törvényjavaslatot terjeszt elő a fizetési stabilcoinok szabályozására

-

Egy amerikai szenátor törvényjavaslatot terjesztett elő, hogy „létrehozza a fizetési stabilcoinok első szövetségi szabályozási keretét”.

A törvényhozó kifejtette: „Ez a törvényjavaslat azt is biztosítani fogja, hogy a Federal Reserve, amely jelentős szkepticizmust tanúsított a stabilcoinokkal szemben, ne legyen abban a helyzetben, hogy megakadályozza ezt a tevékenységet.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stablecoin TRUST Act of 2022

Pat Toomey amerikai szenátor (R-PA), a Szenátus Banki, Lakásügyi és Városfejlesztési Bizottságának rangidős tagja szerdán benyújtotta a „Stablecoin Transparency of Reserves and Uniform Safe Transactions Act of 2022” című törvényt.

A törvényjavaslat „Stablecoin TRUST Act of 2022” néven is ismert.

A törvényhozó szerint a jogszabály „létrehozná az első szövetségi szabályozási keretet a fizetési stabilcoinok számára, és a kongresszust a kriptovaluták észszerű szabályozásának útjára terelné”.

Toomey szenátor úgy vélekedett:

Remélem, hogy ez a keret megteremti az alapokat kollégáim számára, hogy jövőre olyan jogszabályokat fogadjanak el, amelyek az ügyfelek pénzeszközeit védik anélkül, hogy gátolnák az innovációt …

Ez a törvényjavaslat azt is biztosítja, hogy a Szövetségi Tartalékbank, amely jelentős szkepticizmust mutatott a stabilcoinokkal szemben, nem lesz abban a helyzetben, hogy megakadályozza ezt a tevékenységet.

„A stabilcoinok egy izgalmas technológiai fejlesztés, amely átalakíthatja a pénzt és a fizetéseket. Az amerikai dollár digitalizálásával és globálisan, azonnal és szinte ingyenesen elérhetővé tételével a stabilcoinok széles körben és sokféle módon használhatók a fizikai gazdaságban” – jegyezte meg Toomey.

A pennsylvaniai törvényhozó jövő év januárjában, mandátuma végén távozik a szenátusból.

A törvényjavaslat „ösztönzi a versenyt azáltal, hogy többféle szabályozott szervezetnek engedélyezi a fizetési stabilcoinok kibocsátását” – ismertette a szenátus banki, lakásügyi és városfejlesztési bizottsága, hozzátéve, hogy „fokozza a pénzügyi stabilitást azáltal, hogy előírja, hogy minden fizetési stabilcoin teljes mértékben jó minőségű likvid eszközökkel legyen fedezve”.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Továbbá a törvényjavaslat „átláthatóságot teremt azáltal, hogy valamennyi fizetési stabilcoin-kibocsátót szabványosított közzétételi követelményeknek és bejegyzett könyvvizsgáló cégek által végzett igazolásnak veti alá” – részletezte a szenátusi bizottság.

Toomey még áprilisban tette közzé e Stablecoin TRUST Act tervezetét, és „az első szenátusi törvényjavaslatnak nevezte, amely átfogó szabályozási keretet hoz létre a fizetési stabilcoinok számára”.

A pennsylvaniai szenátor kriptopárti. Múlt héten azt mondta, hogy a kriptopénzeket nem lehet megállítani, és hogy az FTX kriptotőzsde összeomlása nem vádirat a kriptopénzek ellen.

Februárban a törvényhozó azt mondta, hogy a kriptoeszközöknek megvan a helyük a világban, és egy alaposan diverzifikált portfólióban kell lennie néhánynak.


Olvastad már? Brazília elnöke szankcionálja a kriptopénztörvényt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!