Brazília elnöke szankcionálja a kriptopénztörvényt

-

Jair Bolsonaro elnök jóváhagyta a 14.478-as törvényt, amely szabályozza a kriptopénzekkel kapcsolatos műveleteket és a virtuáliseszköz-szolgáltatókat (VASP) Brazíliában.

A megengedett határidő utolsó napján jóváhagyott dokumentumot a szentesítése után 180 nappal kezdik alkalmazni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez minden félnek ad egy időszakot arra, hogy alkalmazkodjon a megfeleléshez.

A kriptovaluta-törvényt végül szankcionálták Brazíliában

Brazília végre az utolsó pillanatban jóváhagyta kriptopénztörvényét.

Miután majdnem a teljes intézkedési időszak letelt, Jair Bolsonaro elnök december 21-én aláírta a 14.478-as számú törvényjavaslatot, amely az ország kormányának hivatalos lapjában, az Unió Hivatalos Lapjában jelent meg.

Bolsonaro szankciójával a tőzsdéknek és a törvény hatálya alá tartozó egyéb szervezeteknek 180 napjuk lesz arra, hogy felkészüljenek az új irányelveknek való megfelelésre.

Ha azonban Bolsonaro nem szentesíti a törvényt, a tervezet visszakerült volna a kongresszusba, azzal a lehetőséggel, hogy a szenátus és a képviselőház elnöki támogatás nélkül is szentesíthesse.

Ez egy másik lehetőség lett volna a jogszabály jóváhagyására, mielőtt a megválasztott elnök, Luis Inacio Lula Da Silva januárban átveszi a hivatalát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Reakciók a jóváhagyásra

A törvény jóváhagyására adott reakciók többnyire pozitívak voltak, az iparágban dolgozók úgy vélik, hogy ez az első lépés a kriptopénzek és a kriptopénz-kereskedelem státuszának szabályozására Brazíliában.

A témával kapcsolatos eltérő vélemények miatt azonban a tervezetet több vitatott elemet, például az alapok elkülönítését és a zöld bányászati műveletekre vonatkozó adókedvezményeket kihagyva kellett jóváhagyni.

Emiatt egyesek a törvényt ugródeszkának tekintik, tekintettel arra, hogy további törvényekre lesz szükség ahhoz, hogy kiegészítsék a jelenlegi kriptopénztörvény által kínált alapot.

November 29-én Isac Costa, a Warde Advogados helyi ügyvédi iroda partnere kijelentette:

Talán két évbe is beletelhet, mire a törvénynek gyakorlati hatása lesz, ami arra enged következtetni, hogy a törvény elfogadása csupán szimbolikus aktus.

Más globális vállalatok másképp vélekednek a témáról, és ezt fontos lépésnek tartják a bitcoin és más kriptovaluták fizetési módként való használatának növelése érdekében az országban.

Erről Alex Adelman, a Lolli, egy bitcoin-jutalomalkalmazás vezérigazgatója nyilatkozott:

Brazília lépése, hogy szabályozza a bitcoint mint fizetési mechanizmust, megteremti az alapot a bitcoin nagyobb mértékű elterjedéséhez az országban és úgy általában Latin-Amerikában.


Olvastad már? Új típusú csalás jelent meg az OpenSea-n

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!