A tranzakciós jutalékok mértéke új rekordot ért el, a 2017-es csúcs fölé emelkedett.

A „digitális arany” narratíva egyre erősebb, a tulajdonosok pedig egyre inkább a hosszú távú tartogatást preferálják, nem pedig az elköltést.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ráadásul a BitInfoCharts számaiból láthatjuk, sosem volt még ilyen drága a hálózat használata, az átlagos díj mértéke eléri az 59,87 dollárt.

Ezzel megdőlt az eddigi csúcstartó 55 dollár, amelyet 2017 decemberében ért el a Bitcoin. Ráadásul az utóbbi 10 napban ugrott hatalmasat, április 11-én még 14,86 dollárért lehetett küldeni egy átlagos utalást.

Az oka pedig nagyon egyszerű, sokan használják a hálózatot. Márpedig minél több a felhasználó, annál magasabbak a díjak.

A Bitcoin hálózatán akkor tudsz tranzakciót végezni, ha azt egy bányász blokkba foglalja. A bányászathoz számítási kapacitás szükséges, időt és energiát kell befektetni, ezért cserébe jár a blokkjutalom és a jutalék.

Mikor a hálózatot sokan használják, lehetőség van több jutalék fizetésére, ha valaki szeretné, hogy előbb kerüljön blokkba a tranzakciója. Ha nem kell sietni, akkor pedig kisebb összeg is működik.

A témával kapcsolatban az egyik Bitcoin-fejlesztő, Leon Johnson mondta el, hogy pont a napokban sikerült 2,99 dolláros jutalékkal coinokat küldenie, mivel elfogadta a lassabb tranzakciós időt.

A Lightning Network második rétegű megoldása sokat tud ezen javítani, de egyelőre kevés a felhasználója.

Johnson szerint a kriptósok többsége ráadásul olyan tőzsdéket, tárcákat használ, amelyek még nem támogatják a technológiát.

„Más blokkláncok esetleg olcsóbbak, de nem ennyire biztonságosak. A BTC digitális arany is lehet, és gyorsan küldhető pénz, ez a kettő funkció kiegészítheti egymást. Hosszú távon a jutalékok emelkedni fognak, de az off-chain megoldások kisegítik majd a felhasználókat. Mikor a Coinbase és a Binance is elindítja a saját Lightning csomópontját, az lesz a fordulópont.”

A Summa defi-projekt alapítója, és szintén Bitcoin fejlesztő James Prestwich elmondta, „a blokkláncok áteresztőképessége limitált, a tranzakciók vagy olcsók, vagy gyorsak, de mindkettő nem megy”.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Jelenleg a BTC értéktárolóként van emlegetve, főleg a nagy befektetők által.

De ha az átlagember tényleg vásárlásra szeretné használni a bitcoinját, akkor valamit ki kell találni, hogy ne kelljen hatalmas jutalékot fizetni ezért.

Olvastad már? A Deutsche Telekom befektet a Celo kriptohálózatába

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!