Do Kwon fellebbez a kiadatási határozat ellen politikai nyomásgyakorlásra hivatkozva

-

Do Kwon, a Terraform Labs társalapítója ismét fellebbezett a montenegrói legfelsőbb bíróság azon döntése ellen, amely helyt adott az Egyesült Államok és Dél-Korea kiadatási kérelmének.

Jogi csapata azzal érvel, hogy a montenegrói legfelsőbb bíróság legutóbbi döntése sérti a jogi rendelkezéseket, a kiadatásról szóló európai egyezményt és az Egyesült Államokkal a kiadatásról szóló kétoldalú szerződést.

Rodic elmondta,

„Újra fellebbeztünk, és most a fellebbviteli bíróság új határozatára várunk”.

Kwon ügyvédje, Goran Rodic aggodalmát fejezte ki a bíróság döntését esetlegesen befolyásoló politikai nyomással kapcsolatban.

Így folytatta,

„Úgy tűnik, hogy a bíróságra is politikai nyomás nehezedik, mindez Do Kwon rovására”.

Do Kwon-t és egy társát tavaly Montenegróban letartóztatták hamisított hatósági dokumentumok birtoklásának vádjával, amiért négy hónap börtönbüntetést kaptak.

Mivel büntetését Montenegróban tölti, az ország feladata, hogy jóváhagyja kiadatását, és meghatározza az átadás célállomását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kiadatási ügy globális figyelmet kapott, mivel Kwon mind az Egyesült Államokban, mind Dél-Koreában büntetőjogi vádakkal néz szembe.

Az Egyesült Államokban Kwon ügyvédje bíróságoktól kérte az értékpapírcsalással kapcsolatos per elhalasztását, amely a személyes jelenlétét kéri.

Jed Rakoff, a New York állam kerületének amerikai kerületi bíróságának bírája várhatóan hamarosan dönt az ügyben.

Ha a kérelmet elutasítják, a tárgyalás 2024. január 29-én kezdődik, az ő jelenléte nélkül.

Ebben az esetben a bíró valószínűleg arra fogja utasítani az esküdteket, hogy Kwon távolléte nem sértheti őt indokolatlanul, ahogyan azt az ügyvédje kérte.

A hónapokig tartó késedelmekkel tarkított kiadatási eljárás során Kwon nemrégiben sikeres fellebbezést nyújtott be a montenegrói legfelsőbb bíróság határozata ellen, ami a perújrafelvételhez vezetett.

Mind Kwon, mind a SEC az Egyesült Államokban összefoglaló ítéletet kért, és arra hivatkozva, hogy az ellenérdekű fél állítása nem kellően megalapozott, tárgyalás nélküli bírói döntést kért.

Az összetett nemzetközi jogi csata folytatódik, amely több joghatóságot és érdekeltséget érint.

Do Kwon csalással kapcsolatos vádak közepette fellebbez a kiadatási határozat ellen Montenegróban

Do Kwon fellebbezést nyújtott be a montenegrói legfelsőbb bíróság azon határozata ellen, amely helyt adott az Egyesült Államok és Dél-Korea kiadatási kérelmének.

Ez a lépés azt követően történt, hogy a Legfelsőbb Bíróság novemberben megváltoztatta eredeti döntését, amely a kiadatási kérelmeket jogilag megalapozottnak ítélte.

Kwon ellen mind Dél-Koreában, mind az Egyesült Államokban büntetőjogi vádak emeltek, többek között csalás miatt, a Terraform Labs 2022 májusában bekövetkezett összeomlásával kapcsolatban.

A Kwon körüli jogi csatározások 2023 februárjában eszkalálódtak, amikor a SEC csalás miatt vádat emelt, azzal vádolva őt, hogy részt vett egy több milliárd dolláros kriptoértékpapír-csalásban, amely a Terraform Labs stablecoinjának, a TerraUSD (USTC) és a hozzá kapcsolódó Terra (LUNA) token összeomlásához kapcsolódik.

A Terraform Labs összeomlása jelentős jogi kihívások elé állította Kwont, mivel az amerikai és a dél-koreai hatóságok egyaránt a kiadatását kérték.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

2023 decemberében a montenegrói fellebbviteli bíróság megsemmisítette a Legfelsőbb Bíróság Kwon kiadatását jóváhagyó határozatát.

A bírósági eljárás azonban folytatódik, és jogi csapata március közepéig kérte a tárgyalás elhalasztását.

A kiadatási ügy összetett nemzetközi jogi dinamikát rejt magában, és fennáll annak a lehetősége, hogy Kwon többszörös büntetéssel néz szembe különböző joghatóságok előtt.

Kwont eredetileg 2023 márciusában tartóztatták le Montenegróban, mert hamisított úti okmányokkal próbálta elhagyni az országot.


Olvastad már? 3 ok amiért a Chainlink (LINK) és a Polygon (MATIC) lemarad az Option2Trade (O2T) mögött

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!