David Marcus: a törvényhozók nyomása ellenére a Facebook jövőre elindítja a Librát

-

David Marcus, a Facebook digitális valutaprojektjének vezetője elmondta, hogy a cég elkötelezett a jövő évi indulás mellett, a törvényhozók nyomása ellenére.

2020-ra tervezik a Libra indulását

Marcus a svájci NZZ újságnak nyilatkozott. Elmondta, hogy a Facebook továbbra is 2020-ra tervezi a digitális pénz elindítását.

A cél továbbra is az, hogy jövőre induljon a Libra. Addig minden kérdést meg kell oldanunk, és meg kell teremtenünk a megfelelő törvényhozói környezetet.
Júniusi hivatalos bejelentése óta a Librát a világ számos törvényhozói szerve célkeresztbe vette, mivel aggódnak amiatt, hogy a közösségi platform lényegében saját valutát indít.
A Libra mögött állítólag különféle valós pénzügyi eszközök állnak, illetve egy 28 fős szervezet, amely a projektet felügyeli a jobb megbízhatóság és biztonság érdekében.

Mindezek ellenére, Marcus elmondta, miszerint nem valószínű, hogy a Libra átveszi a rendes utalások szerepkörét. Ehelyett a projekt inkább a nemzetközi fizetésekre és a kisebb tranzakciókra összpontosít.
Hozzátette:

 „Nem valószínű, hogy az emberek majd Librával fizetnek egy kávéért Svájcban, Németországban vagy Franciaországban.”

Marcus felhívta a figyelmet a megfelelő felhasználói elterjedés kihívására. Szerinte ez még nagyobb probléma lehet, mint a törvényhozók aggodalmainak leküzdése.

Olvastad már? Valóban szüksége lenne a bitcoinnak intézményekre?

A Diar elemzőcég korábban kiadott egy jelentést a Facebook folyamatosan alakuló felhasználóbázisáról: eszerint a digitális valuta talán nem is tudna széles körben elterjedni a platformon.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!