David Marcus, a Facebook digitális valutaprojektjének vezetője elmondta, hogy a cég elkötelezett a jövő évi indulás mellett, a törvényhozók nyomása ellenére.

2020-ra tervezik a Libra indulását

Marcus a svájci NZZ újságnak nyilatkozott. Elmondta, hogy a Facebook továbbra is 2020-ra tervezi a digitális pénz elindítását.

A cél továbbra is az, hogy jövőre induljon a Libra. Addig minden kérdést meg kell oldanunk, és meg kell teremtenünk a megfelelő törvényhozói környezetet.

Júniusi hivatalos bejelentése óta a Librát a világ számos törvényhozói szerve célkeresztbe vette, mivel aggódnak amiatt, hogy a közösségi platform lényegében saját valutát indít.

A Libra mögött állítólag különféle valós pénzügyi eszközök állnak, illetve egy 28 fős szervezet, amely a projektet felügyeli a jobb megbízhatóság és biztonság érdekében.

Mindezek ellenére, Marcus elmondta, miszerint nem valószínű, hogy a Libra átveszi a rendes utalások szerepkörét. Ehelyett a projekt inkább a nemzetközi fizetésekre és a kisebb tranzakciókra összpontosít.

Hozzátette:

 „Nem valószínű, hogy az emberek majd Librával fizetnek egy kávéért Svájcban, Németországban vagy Franciaországban.”

Marcus felhívta a figyelmet a megfelelő felhasználói elterjedés kihívására. Szerinte ez még nagyobb probléma lehet, mint a törvényhozók aggodalmainak leküzdése.

Olvastad már? Valóban szüksége lenne a bitcoinnak intézményekre?

A Diar elemzőcég korábban kiadott egy jelentést a Facebook folyamatosan alakuló felhasználóbázisáról: eszerint a digitális valuta talán nem is tudna széles körben elterjedni a platformon.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂