Changpeng Zhao szerint a kriptohívők a technológia miatt olyan megszállottak, ellentétben a holdra szállást váró haszonvadászokkal.

A Binance-vezérigazgató Changpeng Zhao, a bitcoin volatilitásával kapcsolatban elmondta, hogy a legnagyobb kriptopénz valószínűleg kevésbé volatilis, mint a részvényárfolyamok, vagy a piaci kapitalizáció szerint vett hasonló nagyságú vállalatok – például az Apple vagy a Tesla.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Woobull adatai szerint a bitcoin 60 napos volatilitása folyamatosan csökkenő trendet mutat 2021 eleje óta.

Az AlphaQuery befektetési kutatóportál számadatai ezzel szemben azt mutatják, hogy a Tesla és az Apple részvényei továbbra is jelentősen alacsony 60-napos volatilitással rendelkeztek ezen időszak alatt.

Egy a Bloomberg TV-nek hétfőn adott interjújában a Binance vezetője azzal érvelt, hogy a kriptopénzek volatilitása ugyanúgy jelen volt a részvénypiacokon is.

Hozzátette:

„A volatilitás mindenütt ott van […] Nem a kriptopénzekre jellemző.”

Zhao szerint a hozamvadászok, akik gyakran nem is valódi hívői az adott kriptoprojekteknek, nagy számuk miatt sokszor okolhatók az árfolyam-ingadozásokért.

„Mindig többen vannak azok, akiket a csordaszellem hajt, mint azok, akik valóban komoly kutatásokat végeznek.”

„Ha jön egy negatív hír, a [csorda követői] elfutnak, ha pozitív hírek jönnek, akkor meg rohannak, és így okoznak még nagyobb volatilitást” – állította Zhao.

A vezérigazgató úgy jellemezte a kriptohívőket, mint akik sokkal inkább kitartanak egy adott projekt mellett, és megértik és szeretik az adott kriptopénz mögötti infrastruktúrát. Mindez összhangban áll korábbi megjegyzéseivel is.

Áprilisban Zhao azt mondta, hogy nettó vagyonának közel 100%-át kriptopénzben tárolja.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

A kriptopiac hétfőn jelentős növekedéseket könyvelhetett el, a teljes piaci kapitalizáció 4,5%-kal növekedett az elmúlt 24 órában.

Az ether még a 3000 dollárt is elérte történelme során először, amellyel ő vitte a prímet a mai napon a 10 legnagyobb kriptopénz között is.

Úgy tűnik, hogy a bitcoin is hamarosan újratesztelheti a 60.000 dollárt, április közepe óta először, miután április 24-én még az 50.000 dollár alá is benézett.

Olvastad már? 10%-ot emelkedett a Dogecoin árfolyama Elon Musk bejelentése után

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!