Cynthia Lummis szenátor szerint a Bitcoin Isten ajándéka

-

A Bitcoin azért kell, hogy az embereknek legyen megtakarításuk a kormány csődje esetén – mondta Cynthia Lummis szenátor.
Az Egyesült Államok elnöke Joe Biden aláírta a kormány adósságlimitjének 28,9 billió dollárra emeléséről szóló törvényt, Cynthia Lummis szenátor pedig azt mondta, hogy a Bitcoin (BTC) Isten áldása.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Lummis szenátor csütörtökön tartott beszédet a szenátusban, amelyben kifejtette álláspontját arról, hogy az olyan digitális valuták, mint a Bitcoin, potenciálisan segíthetnek az olyan országoknak, mint az Egyesült Államok, kezelni a fenyegető válságot, amikor az állam kifogy a készpénzből.
Lummis elmondta, hogy az egyik ok, amiért annyira érdeklődik a Bitcoinhoz hasonló, nem fiat digitális valuták iránt, az az, hogy ezeket nem a kormány bocsátja ki, és így nem kötődnek a kormányok, például az Egyesült Államok által „felhalmozott adósságokhoz”.
Mivel a kriptovaluták nem kötődnek a kormányokhoz és a politikai választásokhoz, növekedniük kell, és ott kell lenniük, lehetővé téve az emberek számára, hogy megtakarítsanak abban az esetben, ha a kormányok csődöt mondanak – érvelt Lummis:

„Újra és újra, mindkét párt elnökei felelőtlenül felhalmozták az adósságot, és nem volt tervük arra, hogy ezt kezeljék. Hála Istennek tehát a Bitcoinért, és egy másik, nem fiat pénznemért, amely túllép a kormányok felelőtlenségén, beleértve a sajátunkat is”.


Biden amerikai elnök csütörtökön hivatalosan is aláírta az állam hitelfelvételi limitjének ideiglenes megemeléséről szóló jogszabályt, amely csak decemberig tolja ki az adósságcsőd határidejét.
A jogszabály 480 milliárd dollárral hosszabbítaná meg az adósságplafont a jelenlegi 28,4 billió dolláros államadósságról.
Lummis a Bitcoin egyik leghangosabb szószólójává vált az amerikai szenátusban. A szenátor arról ismert, hogy jelentős mennyiségű bitcoint halmoz fel, egyik legutóbbi vásárlása 50.000 és 100.000 dollár közötti értékű volt.

Februárban Lummis elindította a pénzügyi innovációs frakciót (Financial Innovation Caucus), hogy törvényhozó kollégáit a Bitcoinról és más kriptovalutákról oktassa.
A Bitcoin-párti szenátor arról is ismert, hogy az év elején csatlakozott a Twitteren a lézerszemű flashmobhoz, amely azt vetítette előre, hogy a Bitcoin 2021 végére eléri a 100.000 dollárt.

Olvastad már? Soha nem zárt még hetet 60.000 dollár fölött a bitcoin


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Altcoinok, amelyekkel milliókat kereshetsz 🚀 Valódi 100x lehetőség

Vendégbejegyzés A Bitcoin blokkjutalmának felére csökkenése izgalmat kelt a kriptoközösségben. Többen úgy vélik, hogy ez hatalmas értéknövekedést indíthat el, ami akár 200.000 dolláros csúcsokat is elérhet. Az optimista...

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!