Úgy tűnik, hogy egyre valószínűbbé válik egy, a Cardano hálózatára épülő stabilkoin létrehozása, ugyanis Charles Hoskinson szerint ez jelentősen növelné az ADA iránti keresletet.

Az IOHK vezérigazgatója elmondta, hogy a cég „sokat gondolkodott a stabilkoinokon” az elmúlt hét év során, és komolyan fontolóra vették egy ilyen kriptopénz létrehozását.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Charles Hoskinson Cardano-alapú stabilkoint indítana

Új stabilkoin jöhet a kriptopiacokra, amelynek a Cardano lehet az alaphálózata. Charles Hoskinson, a Cardano mögött álló IOHK vezérigazgatója legújabb Twitter-üzenetében érdeklődést mutat egy, a Cardano hálózatán futó stabilkoin megalapítása iránt. Elmondása szerint ő és cége is már évek óta foglalkozik a kérdéssel.

Hoskinson elmondta:

„Ha ezt megtesszük, mindenkit le fogunk nyűgözni. A stabilkoinokon keresztül léptem be a kriptopénzek világába, és már hét éve gondolkodunk rajtuk.”

Először a Weiss Crypto Ratings egyik Twitter-üzenete alapján indultak meg a pletykák a Cardano-alapú stabilkoinról, miután az elemzésekkel foglalkozó cég február 11-én a Twitteren azt írta, hogy Hoskinson a DAI stabilkoin egy verzióját szeretné megépíteni a Cardano hálózatán.

A cég szerint a kriptopiacoknak nincs szüksége több bizalom nélküli stabilkoinra, ugyanis az olyan koinok, mint a DAI, nem rendelkeznek egyedi meghibásodási ponttal.

Az üzenet szerint ez hatalmas előnyt nyújt az olyan stabilkoinokkal szemben, mint az USDT és az USDC.

Egy Cardano-alapú stabilkoin növelné az ADA iránti keresletet

A DAI egy verziójának elindítása a Cardano hálózatán futótűzként terjedhet a Twitteren és így a legtöbb kriptohíroldalon is.

A Cardano és a stabilkoinok körüli felhajtást tovább fokozta, hogy Hoskinson egy későbbi üzenetében ismét elmondta, hogy ez hatalmas előnnyel járhatna a Cardano-hálózat, és így az ADA-tulajdonosok számára.

A Cardano-hírekre összpontosító Cardano Report híroldal megkérdezte Hoskinsont, hogy egy ilyen projekt milyen előnyökkel járna az ADA-tulajdonosok számára, ugyanis azt nem tisztázta, hogy ez a projekt független lenne-e a Cardanótól.

Hoskinson erre azt válaszolta, hogy a Cardano hálózatán futó stabilkoin a hálózat natív kriptovalutjáját, az ADA-t használná, mint központi mechanizmus.

Szerinte ez további keresletet hozna az alapvaluta számára, amellyel értéke és felhasználhatósága is növekedne.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 1. rész – Kriptovaluta vásárlás

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂