Luke Martin, kereskedő és elemző szerint az XRP jelentősen alulértékelt a többi altcoinnal szemben. Martin állítása a jelenlegi kriptopiaci volatilitásra reflektál, és azt jelzi, hamarosan nagyon sok tőke léphet be a szektorba.

Az XRP lemarad?

A legtöbb nagy altcoin együtt mozog a piacon. Ezt a jelenséget a kereskedők már évek óta ismerik.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Ez alapján viszont most kijelenthető, az XRP lemaradásban van a többiekhez képest, még nem ugrott meg az ára, főleg az etherrel összehasonlítva.

A tokenek értéke nem változott jelentősen, annak ellenére, hogy néhány platformon elkezdett mozgolódni a piac.

Mindenesetre hozzá kell tenni, hogy bár Martin egy nagyon jól összeszedett elemzést osztott meg, a kriptopiac éppen az utóbbi fél év legvolatilisebb időszakát éli át.

Január elseje óta az XRP is már 60%-ot emelkedett, ezzel több nagy altot is maga mögé utasítva. Nem tudjuk megjósolni, hogy merre fog tovább indulni.

A kriptopiac tele van spekulációval

A többi eszközosztállyal ellentétben a kriptopénzek még nem találták meg a helyüket a világgazdaságban. A legtöbb platform messze van a tökéletestől, és a tömeges elfogadottság egyelőre várat magára.

Ez ahhoz vezet, hogy a kriptók piaca nagyon kockázatos, és hatalmas árfolyam-mozgásokat tapasztalhatunk.

Valószínűleg az egyik legelterjedtebb nézet, amelyen minden kereskedő osztozik, hogy idővel a kriptók többsége földbe áll. Csupán egy kis részük fog hosszú távon túlélni, elterjedni, és ezek lesznek azok, amelyek exponenciális mértékben felértékelődnek.

Ezeket figyelembe véve Martin állítása, hogy az XRP alulértékelt, a rövid távú kereskedésből adódik csak. Hosszú távon a Ripple értékajánlata ennél sokkal többet ér.

Az elmúlt hetek piaci erősödései optimizmussal tölthet el minket, hogy a kriptotél végre véget ért. Az mindenesetre fontos, hogy különbséget tegyünk az árfolyamok és az elfogadottság mértéke között.

Tény, hogy a blokkláncos platformok felfutnak és bedőlnek, annak ellenére, hogy néhány kifejezetten nagy érdeklődést is megtapasztal, és rengeteg fejlesztést hajtanak végre rajta.

Néhány platform biztosan ki tud törni ebből a folyamatból, de ez a jelenség még eddig nem történt meg.

Nagyon fontos észben tartani, hogy bármely kereskedési döntés esetében nagyfokú spekuláció is van.

A kriptopénzek piaca még nem érett be teljesen, és egyelőre még nem tudja átvenni a hagyományos pénzügyi rendszer helyét.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 1.rész – Kriptovaluta vásárlás

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂