Az IRS eltörölte a Fortnite és egyéb játékon belüli tokenek adóbejelentését

-

Az amerikai Internal Revenue Service (IRS) adóhivatal frissítette weboldalát, amellyel eltávolították a játékokon belüli tokenek kriptopénzek közé való besorolását. Az érintett játékok között van a népszerű Fortnite is.

Nem kell adózni a Fortnite-tokenek után

A BloombergTax szerint a játéktokenek birtokosainak nem kell válaszolnia a kriptopénzekre vonatkozó kérdésekre az 1040-es formanyomtatványon.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A módosítás azért volt szükséges, mivel az IRS összezavaró leírást adott a virtuális valuták definíciójáról.
Az IRS szerdán a virtuális valutákkal együtt egy kalap alá vette az olyan játékon belüli tokeneket, mint a Roblox és a V-bucks. Az IRS eredeti megfogalmazása alapján több millió tokentulajdonosnak kellett volna kitöltenie az 1040-es formanyomtatvány kriptopénzekre vonatkozó részeit.
A játéktokenek általában egy „zárt” digitális gazdaságon belül működnek, ahol fiatpénzekért cserébe kapjuk ezeket a tokeneket.
A tokenekkel játékon belüli vásárlásokat folytathatunk, például kinézeteket vásárolhatunk karakterünknek a Fortniteban, vagy szintlépéseket vásárolhatunk a Robloxban.
A játékfejlesztők egyes esetekben dollárra válthatják ezeket a tokeneket, de ezek a tranzakciók már szerepelnek az 1099-es formanyomtatványon.
Az Entertainment Software Association is kommentálta az esetet:

„A pénzügyi törvényhozók pontosan tudják a játékon belüli valuták és az olyan virtuális valuták közötti különbségeket, mint a bitcoin, mivel nem lehet valódi pénzre váltani őket. Úgy hisszük, hogy a különválasztás a helyes lépés, és reméljük, hogy az IRS megteszi a szükséges módosításokat.”

Továbbra is vannak bizonytalan szabályok a digitális valuták adózásával kapcsolatban

Az USA kormányzati felügyelő hivatala (GAO) elmondta, hogy az IRS nem tisztázta megfelelően a kriptopénzek adózási törvényeit.
A GAO felhívta a arra figyelmet, hogy a FATCA-törvény vonatkozik a kriptopénzek adózásának bejelentésére.
A GAO jelentése szerint:

„A 2019-es adózási útmutató nem hiteles, ugyanis nem az IRS hivatalos közlönyében (IRB) adták ki. Az IRS elmondta, hogy csakis az IRB-ben közölt útmutató alkalmazható törvényesen. Az IRS nem tisztázta az adózók részére, hogy az útmutató ezen része nem hiteles és módosulhat.”

Az IRS jelentős hangsúlyt fektet a kriptopénzekre a 2020-as adózási időszakban. Egyes törvényhozók és blokklánctámogató csoportok azért harcolnak, hogy bizonyos összeg alatt ne kelljen bejelenteni a kriptopénzek birtoklását.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 1. rész – Kriptovaluta vásárlás

Kiemelt kép: edan wood
Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!