Cenzúrázni kezdte a Bitcoin-tranzakciókat az F2Pool

-

A népszerű bányásztársaság beismerte, hogy cenzúrázni kezdte a felhasználók címeti, amelyek az OFAC, egy amerikai politikai szervezet által tiltólistára lettek rakva.

A pool alapítója, Chun Wang először elmondta, hogy úgy érzi, joga van bárki utalását cenzúrázni, miután a közösségi médiában egy Bitcoin-fejlesztő megosztotta, hogy néhány tranzakció esetén felmerült a tiltás lehetősége.

A közösségi médiában megosztott vizsgálat alapján hat tranzakciót figyeltek meg, amelyek az OFAC által tiltólistára tett címekről érkeztek, ezekből pedig négyet a pool nem foglalt blokkba.

A másik két tranzakciót is vissza lehetett volna utasítani, de nem ugyanabból az okból.

A pool alapítója először megpróbálta védeni a döntésüket, a nagy közösségi felháborodás hatására viszont később inkább visszatáncolt.

Az eredeti posztját, amelyben elismerte, hogy engedelmeskedett az OFAC által kitalált szabályoknak, mostanra már törölte is.

„Miért vagytok ennyire meglepődve, talán nem tehetem meg, hogy nem akarom bűnözők, diktátorok, vagy terroristák tranzakcióit blokkba foglalni? Jogom van hozzá, hogy Putyin vagy Jinping tranzakciói visszautasítsam, vagy nincsen?”

Wang úgy fogalmazott, hogy ez cenzúra-ellenálló rendszert eleve úgy kellene felépíteni, hogy protokoll-szinten legyen megakadályozva a cenzúra, és ne azon múljon, hogy a rendszer résztvevői hogyan döntenek.

Elmondása alapján a Bitcoin fejlesztése során tanulni kellene azokból a hibákból, amelyek az internet létrehozása során váltak ismertté.

Wang kirohanása nagy visszhangot keltett a bányászközösségben, hiszen, ahogyan a felhasználók a közösségi médiában elmondták, egy pool üzemeltetője nem rendelkezik szabadon a hozzá irányított hashráta fölött, és így Wang tulajdonképpen önös célokra használta a rendszert, és a saját döntését erőltette rá a többiekre.

Az F2Pool végül visszalépett, és bejelentette, hogy leáll a tranzakciók megfigyelésével.

Később az erről szóló posztot is törölték, de Wang elmondta, kikapcsolva hagyják ezt a funkciót addig, amíg a közösség nem jut egy mindenki számára megfelelő, közös álláspontra ebben a kérdésben.


Olvastad már? A ChatGPT megjósolta, mennyi lesz a Bitcoin 2024-es árfolyama

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: freepik.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!