Egy Twitter kérdezz-felelekben az Ethereum társalapítója hagyta, hogy követői bármit kérdezzenek tőle.

2015-ös indulása óta az Ethereum a játék, az identitáskezelés, a decentralizált pénzügyek (defi) és még sok más felhasználási esetet adott a világnak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

De az a lehetőség, amely Vitalik Buterin társalapítót a legjobban meglepte, a non-fungible tokenek voltak (NFT), amelyek idén látványos sikert arattak.

Taylor Monehan, a MyCrypto Ethereum-tárca alapítója megkérdezte Buterint, hogy Melyik (Ethereum) felhasználási eset lepte meg a legjobban?” a fiatal alapítóval folytatott kérdezz-felelek során – melyben csak a Twitter-követői vehettek részt.

Ő így válaszolt: „ azNFT-k.”

Nem részletezte, de már korábban is beszélt az NFT-iparág kirobbanó sikeréről, és annak szerepéről az Ethereum elfogadottságának felgyorsításában, amely ezen a héten 20%-os növekedést ért el.

„Az emberek sokat beszéltek a defi-térről, és az NFT-kről, mint olyasmiről, aminek tényleg sikerült betörnie a mainstreambe, és sok embert érdekeltté tenni” – mondta a Decrypt májusi Ethereal Summitjén.

Az NFT-kultúra felemelkedése

Az NFT-k olyan kriptográfiailag egyedi tokenek, amelyek digitális tartalmakhoz, például képekhez és zenékhez köthetők.

Az Opensea, a vezető NFT-piactér augusztusban eddig több mint 3 milliárd dollárnyi kereskedési volument könyvelhetett el, és ezen a héten új napi rekordot állított fel, mivel az NFT-k tovább robbantak be a mainstreambe.

Csak az Opensea augusztusi kereskedési volumene máris meghaladta az Etsy, a kézművesek és barkácsolók körében népszerű piactér második negyedéves forgalmát.

Márkák és hírességek indítottak saját NFT-ket, miközben több millió dolláros digitális művészeti eladások kerültek a címlapokra, és profilkép-gyűjtemények, generatív műalkotások és interaktív videojáték-elemek indultak.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Buterin elismerte, hogy az NFT-knek van egy „spekulatív aspektusa”, de lelkesedett a bennük rejlő lehetőségek miatt, amelyek „lehetővé teszik, hogy olyan emberek csoportjai, akiknek korábban egyáltalán nem volt üzleti modelljük, végre először valamilyen üzleti modellel rendelkezzenek”.

Ezek közé tartozhatnak az alkotók, művészek, sőt, akár jótékonysági szervezetek is – tette hozzá.

„Az ilyen dolgok segítségével olyan interakciókat lehet megvalósítani, amelyekre korábban nem volt lehetőség”.

A kérdezz-felelek során azonban néhány kérdés, amelyet Buterinnek feltettek, utalt az új munkamódszerek kihívásaira.

„Az embereket az általa vártnál nehezebb kis csoportokban szorosan koordinálni” – mondta az Ethereum társalapításának tapasztalatáról beszélve.

„Nem lehet csak úgy rávenni mindenkit, hogy üljön körbe, lássa egymás eredendő jóságát és jöjjön ki egymással, különösen, ha hatalmas ösztönző konfliktusok vannak a háttérben”.

A legnagyobb bánatáról is kérdezték, és azt válaszolta, hogy ez az élménye az volt, amikor olyan gyorsan és megkülönböztetés nélkül választotta ki az Ethereum nyolc társalapítóját.

Az egyik társalapító Charles Hoskinson volt, akit később kiszorítottak a csoportból, és a rivális blokklánc, a Cardano alapítója lett.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A platform kriptopénze, az ada idén megrohamozta a magaslatokat, és ezen a héten új történelmi csúcsot állított fel, mivel a Cardano saját okosszerződések bevezetésére készül.

De Buterin még nem fejezte be, és a Twitter szál, amely a gondolatait és a jövőre vonatkozó terveit tartalmazza, érdekes olvasmány lehet az Ethereum és Buterin munkássága iránt érdeklődők számára.

Olvastad már? Miért éppen a Bitcoin? – Új, ingyen letölthető ekönyv

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!