Brock Pierce újra naggyá tenné a Mt. Goxot

-

Brock Pierce azt szeretné, hogy a Mt. Gox hitelezői teljes mértékben kompenzálva legyenek. Van egy terve, hogyan valósítsa meg ezt és jelenleg is küzd Mark Karpelés-el, a Mt. Gox korábbi vezérigazgatójával és legfőbb részvényesével, hogy ez a terv megvalósítható és legális-e.

Olvastad már? Mostantól lehet bitcoin vásárolni a Liechtensteini postákon

Hetekkel ezelőtt jelentette be a Gox Rising-ot, egy ambiciózus próbálkozást arra, hogy egyesítse a bedőlt kriptotőzsde hitelezőit.
A terv részeként újraindítaná a Mt Gox tőzsdét, Pierce a neves kriptovállalkozó most megosztotta mik is a konkrét tervei.
A Gox Rising alternatívaként indult a Mt Gox csődeljárás kezelésére megbízott Nobuaki Kobayashi polgári rehabilitációs eljárása mellet.

A Gox Rising biztosítaná, hogy a hitelezők annyi pénzt kapjanak vissza amennyit csak lehet, a szervezet a weboldalán közölte tervét és felsorolt egy csomó egyéb célt is.

Két ígéret tűnhet ki a többi közül:

A Gox Rising terv részeként nem kerülne több bitcoin eladásra a Mt Gox részéről és a
„a részvénytulajdonosok nem tehetnek követeléseket a vagyonkezelő készpénzkészletére”.
Pierce terve vegyes fogadtatást kapott az emberektől, de elmondta, hogy a cél az, hogy a tőzsde ne váljon a kriptopénzek „Lehman Brothersévé”
Elmondta:

„Azt akarjuk, hogy úgy végezzük, mint a Lehman Brothers a régi gazdasági rendszerben? Vagy azt, hogy másképp végződjön ez a történet? Esetleg azt szeretnénk-e, hogy ez a történet bemutatná a nyílt forráskódot támogató közösség, a blokklánc és a bitcoin erejét? „

A jelenleg is zajló japán jogi eljárás jelenleg azt vitatja, hogy a tőzsde jelenlegi vagyonát (Mintegy 1,2 milliárd dollár) hogyan kéne szétosztani a hitelezők között, akik jelenleg egy polgári rehabilitációs eljárásban vesznek részt.
A Mt. Gox feltörése és az azt követő utóhatás mélyen beleégett a bitcoinközösség emlékezetébe. Öt évvel később a hitelezők még mindig nem lettek kárpótolva, az ügy jelenleg is csődbíróságoknál van leragadva és egyre ellentmondásosabb az egész ügy.
Ezen felül az USA-beli Coinlab az eredeti 70 millió dolláros szerződésszegés perének összegét 16 milliárd dollárra módosította a Mt. Gox-al szemben. Ha a CoinLab megnyerné a pert, akkor esélyes, hogy a hitelezők nem kapnának semmit.

Emlékeztetőül

A  Mt. Gox egy bitcointőzsde volt a japán Shibuya, Tokyo városából. 2010 júliusában indult és 2013 és 2014 körül az összes bitcointranzakció 70%-áért felelt, amivel akkoriban a legnagyobb bitcoinközvetítő és tőzsde volt.
2014 februárjában a Mt. Gox beszüntetett mindennemű kereskedést, a weboldalát és tőzsdeszolgáltatását elérhetetlenné tette és csődeljárást indított, hogy megvédje magát hitelezőitől.
2014 áprilisában megindult a cég folyósítása, miután a tőzsde bejelentette, hogy nagyjából 850.000 bitcoint tulajdonítottak el ügyfeleiktől és a tőzsdétől, ez akkor több mint 450 millió dollárt ért.

Azóta nagyjából 200.000 bitcoin került „megtalálásra”, az eltűnésre számos indokkal próbálták magyarázni köztük csalással, lopással, rossz gazdálkodást vagy ezek kombinációjával.
Azóta azonban tisztázódott, hogy mi is történt pontosan.

Az ellopott bitcoin nagy részét vagy az egészet ellopták

2015 áprilisában a tokiói biztonsági cég, a WizSsec új bizonyítékot hozott nyilvánosságra az üggyel kapcsolatban.
Azt nyilatkozták, hogy:

„az ellopott bitcoinok nagy részét vagy az egészet a Mt. Gox használatban lévő tárcáiból szerezték meg szépen fokozatosan, ezt a folyamatot már 2011 végén elindították.”

2016 májusára a Mt. Gox hitelezői azt mondták, hogy 2,4 billió dollár értékben károsultak a Mt. Gox csődje miatt, amit vissza is követelnek.
A csődeljárás kezelésére megbízott vagyonkezelő azonban azt nyilatkozta, hogy csak 91 millió dollárnyi tartozást találtak, annak ellenére, hogy a Mt Gox egy korábbi nyilatkozatban 500 millió dollárnyi vagyonról beszélt.
A vagyonkezelő jogi csapata végül azt állapította meg, hogy nagyjából 5.5 millió dollár összegben tartoznak a hitelezők felé.
Öt éve történt az egykor legnépszerűbb bitcointőzsde meghekkelése, ami 850.000 bitcoin elvesztésével járt. Mindezek ellenére a történt körüli rejtélyek azóta is aktív téma a bitcoinközösségben.

Mark Karpeles, a Mt. Gox korábbi vezérigazgatóját egyesek azzal vádolják, hogy több millió dollárnyi pénzt szipolyozott ki a befektetőkből.
Lehetséges, hogy Karpeles 10 év letöltendő börtönbüntetést kaphat sikkasztás, adatmanipuláció és bizalommal való visszaélés miatt.
Mindennek ellenére Brock Pierce megérkezett, hogy segítsen a Mt. Gox támadás károsultain. Pierce nagy névnek számít a kriptobefektetők körében, olyan multi milliárdos projektek mögött állt, mint az EOS és Tether.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!