Breaking: Az Ethereum Foundation vizsgálat előtt áll

-

Az Ethereum Foundation, a svájci székhelyű nonprofit szervezet, amely létrehozta és továbbfejleszti az Ethereum blokkláncot, egy meg nem nevezett „állami hatóság” vizsgálata előtt áll, áll a csoport GitHub repozitóriumában.

A február 26-án benyújtott GitHub commit szerint „önkéntes megkeresést kaptunk egy állami hatóságtól, amely titoktartási kötelezettséget tartalmazott”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kereskedők és a kriptomédia azonban csak március 20-án, szerdán kezdték felkapni a hírt.

És amint a hír elkezdett keringeni, az Ether árfolyama nyomás alá került.

Az ETH legutóbb 3200 dollár körül forgott, miután az Ethereum Foundation vizsgálatáról szóló hírek megjelenése előtt még 3400 dollárig is elment a kereskedés.

Az Ethereum Foundation vizsgálata – Ki áll mögötte?

Egy ügyvéd, akit különböző kriptohírek által idézett, azt sugallta, hogy a svájci szabályozó hatóság állhat a vizsgálat mögött.

Sőt, ez a szabályozó hatóság az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) együtt dolgozhat.

A SEC ugyanis jelenleg több, nagy Wall Street-i cég kérelmét vizsgálja, hogy spot Ether ETF-eket indítsanak.

A SEC döntésének legfontosabb határideje májusban jár le.

Az elmúlt hetek során azonban az elemzők és a piac pesszimistává vált a jóváhagyással kapcsolatban, annak ellenére, hogy tavaly jóváhagyták az Ether futures ETF-et.

A Bloomberg ETF-elemzője, James Seyffart nemrég azt jósolta, hogy az Ether ETF-kérelmeket végül májusban elutasítják.

Ez annak köszönhető, hogy a SEC és a kibocsátók között nincs elkötelezettség az Ethereum sajátosságairól, mondta.

Az elkötelezettség hiányának akkor van értelme, ha a SEC a svájci szabályozókkal együttműködve vizsgálja az Ethereum Foundationt, az Ethereum létrehozóját.

Míg a SEC nem fogalmazott meg hivatalos álláspontot arról, hogy az Ethereumot értékpapírnak tekinti-e vagy sem, Gary Gensler, a SEC elnöke már régóta állítja (többek között az MIT professzoraként töltött ideje alatt), hogy az Ethereum Foundation által kibocsátott értékpapír az Ethereum.

Az Ethereum Foundation még 2015-ben adta el az ETH-t egy előértékesítés során, hogy finanszírozza a blokklánc fejlesztését.

Betiltják az ETH-t?

Mikor a SEC tavaly jóváhagyta az Ether futures ETF-eket, ezt a legtöbben annak megerősítéseként értelmezték, hogy az ügynökség az ETH-t árucikknek, nem pedig értékpapírnak tekinti.

De ha a SEC egy svájci szabályozó hatóságon keresztül vizsgálja az Ethereum Foundationt, akkor ez megnöveli annak kockázatát, hogy az ügynökség értékpapírként címkézi azt.

Ha a SEC ezt teszi, akkor az amerikai tőzsdék kénytelenek lennének törölni az ETH-t a tőzsdéről. Ha ezt nem tennék meg, a SEC valószínűleg azzal vádolná őket, hogy engedély nélküli értékpapírtőzsdeként működnek.

Persze nagy lépés lenne azt feltételezni, hogy a SEC értékpapírként fogja címkézni az Ethert, csak azért, mert egy meg nem nevezett szabályozó hatóság kiszolgálta az Ethereum Foundationt.

De azért felveti az ilyen kockázatokat.

Ilyen értelemben logikus, hogy az ETH árfolyama esett.

A figyelmet most a közelgő Fed-ülés felé fordítjuk, ami további nyomást gyakorolhat az árakra. Mégpedig akkor, ha a Fed felülvizsgálja az alacsonyabb várakozásokat az idei kamatcsökkentések számát illetően.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A múlt héten történelmi csúcsokat elérő bitcoint követő nyereségfelvétel szintén továbbra is terheli a piacot.

A GBTC kiáramlás különösen erős ellenszelet jelent. A spot Bitcoin ETF-be történő nettó beáramlás kedden 326 millió dollár negatív értéket ért el, ami az eddigi legmagasabb érték.

Olvastad már? A márciusi bálna figyelőlista a legjobb kriptók számára, hogy szemmel tartsuk őket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!