Boldog karácsonyt: ismét 4000 dollár fölött a bitcoin

-

Vasárnap, december 23-án – szinte mindegyik top 20-as kriptopénz mérsékelt emelkedését láthattuk. A CoinMarketCap alapján a bitcoin is újra 4.000 dollár fölött van.

Olvastad már? „Fantasztikus lehetőség” – beszállásra felkészülni

A vezető kriptopénz a cikk írásakor* majdnem 3%-os emelkedést produkált 24 óra alatt, jelenleg pedig 4170 dolláron áll. Ha megnézzük a grafikonokat, akkor láthatjuk, hogy a pénteki 4200 dollárról igaz lecsúszott, de ez még így is sokkal magasabb, mint az egy hete tapasztalt 3294 dolláros árfolyam.

A Ripple, a második legnagyobb kriptopénz összpiaci értéke alapján, több mint 13%-ot futott 24 óra alatt, jelenleg pedig 0.427 dollárt ér.

A heti grafikonon a jelenlegi ár sokkal magasabb, mint a múlt hét elején tapasztalt 0.292 dollár.

Az ethereum még mindig a harmadik legerősebb kriptopénz, az árfolyama pedig több mint 10%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Jelenleg 145 dolláros áron kereskedik.

A heti grafikonon a jelenlegi ár jelentősen magasabb, mint a hétfői 87 dolláros nyitóárfolyam.
A top 20-as koinok közül néhány esetében még nagyobb áremelkedéseket tapasztalhattunk. A NEO például 12%-ot, az EOS szintén 12%-ot emelkedett. A cardano, litecoin, IOTA és ethereum classic is mind több mint 10%-ot mentek.

Az összes kriptopénz piaci kapitalizációja szintén hatalmasat ugrott: a cikk írásakor ez több mint 145 milliárd dollárt jelent. Ez elképesztő, ha figyelembe vesszük, hogy hét elején ez a szám még csak 104 milliárd volt.

A Cointelegraph cikke szerint az Ethereum-társalapító Joseph Lubin, azt nyilatkozta, miszerint elindult a 2018-as „kripto robbanás”. Azt is hozzátette, hogy szerinte „nagyon fényes a jövő”.

A hét elején két USA-beli kongresszustag javasolta egy pártoktól mentes „Token Taxonomy Act” (tokenadózási törvény) bevezetését, amely mentesítené a kriptovagyontárgyakat az értékpapírok szerinti adózás alól.

*2018. december 24. – hétfő

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!