Úgy döntött az International Chamber of Commerce (Nemzetközi Kereskedelmi Kamara – ICC), hogy integrálná a blokklánc technológiáját rendszerébe.

Olvastad már? Az Ethereum lesz a világ első számú elszámolási rendszere

A Perlin Net Grouppal kötött szerződést az ICC egy szingapúri konferencián.

Üzleti társulást kezdeményezett az ICC és a tokenizációval foglalkozó Perlin startup, mely még nem indította el blokklánc hálózatát.

A világ legnagyobb kereskedelmi szervezte mondhatni 45 millió felhasználója számára teszi elérhetővé a blokklánc technológiáját, köztük az Amazon, a Coca Cola, a Fedex, a McDonald’s és a PayPal számára.

Az ICC bemutatja tagjai számára újdonsült társulását, a Perlin platformot.

Az ICC Blockchain/DLT Alliance lehetővé teszi cégek számára, hogy felderítsék a Perlin blokklánc platformját, melyet ellátási láncuk és a kereskedelmi pénzügyeik javítására fejlesztésére tudnák felhasználni.

Az ICC egy gyűjtőnév több, mint 130 ország 45 millió felhasználójának kereskedelmi kamarájának számára, hatalmas szerepet játszik a világ kereskedelmi piacán.

Ha például beérkezik a vámhoz egy termék, akkor egy származási igazolás szükséges, melyet csak a helyi ország kereskedelmi kamarája adhat ki.

Az ICC jelentős árkémlelő szolgáltatást üzemel, mely a világ kereskedelmének egyik alappillére. Az ICC részese a világ kereskedelmi szövetségének is.

Ezzel a hírrel lehetséges, hogy az ICC egy megbízható közvetítő lesz a blokklánc technológia és felhasználói között.

A blokkláncot már ki is próbálták az Asia Pacific Rayon (APR) textíliáin és szövetein, a blokklánc segítségével nyomon követhető az áru útja.

Dorjee Sun, a Perlin vezérigazgatója elmondta, hogy a Perlin csapata mindig is felismerte a blokklánc lehetséges felhasználási területeit, melyet csakis a megfelelő eszközökkel lehet elérhető tenni.

Olyan eszközökkel, melyek praktikusan, skálázhatóak, költséghatékonyak és bármilyen méretű vállalkozás ki tudja használni.

A következőt mondta:

 „A technológia, amit építettünk mindegyik feltételnek megfelel. Tovább folytatjuk a status quo megzavarását, agresszíven próbálunk terjeszkedni Indiában, Pakisztánban és egyéb feltörekvő gazdaságokban, hogy tovább terjesszük a DX Exchanget. „

John Dentin az ICC jelenlegi főtitkára a következőt mondta:

 „Ha kísérő csapatok nélkül lehet szállítani a termékeket, akkor sokkal nagyobb lesz a béke és a jólét.”

 

A világban ismét egyre szigorodnak a határok határfalakkal, megtört únióval és jelenleg is zajló kereskedelmi háborúkkal, Dentin azért is írta alá szerződést, hogy felfedezze a technológiában rejlő lehetőségeket.

Azokat a lehetőségeket, mellyel népszerűvé tudott válni a bitcoin, bankok nélkül. Ez segíthetné az ICC-t, hogy tovább küzdjön az áru szabad áramlásáért.

Denton hozzátette:

 „Vissza tudjuk követni, hogy az ICC találmányai közül, melyeknek volt a legnagyobb kihatása a globális piacokra az előző évszázadban.

Úgy gondoljuk, hogy 100 év múlva ez egy olyan döntés, amire, ha visszanézzük azt mondhatjuk, hogy az ICC sikeresen felhasználta a blokkláncot.

Ezzel javíts a privát szektor működését, hogy sokkal fenntarthatóbban és hatékonyabban működjön, ezzel lehetőségeket teremtve az emberek számára.”

Néhány korábbi blokklánc társulással szemben, az ICC Blockchain/DLT Alliance már akkor számos projekten dolgozott, mikor először bejelentették létezését.

Az egyezség szerint az ICC és a Perlin megosztja az első blokklánc teszt sikerességét, májusban a Koppenhágai Divattalálkozón.

Az ICC-vel kötött egyezség hatalmat siker, de érdemes megnézni a Perlin egyéb társulásait.

A Perlin kapcsolatban áll a Dx.Exchangel, mely tokenizált Apple és Tesla részvényeket is, ezzel részleges tulajdonjogot is lehetővé tett. Ez innovatívnak hangzik, de megfelelő gondosságot igényel.

Papíron a Perlin számos technikai oldala érdekesnek mutatkozhat, azonban ez nem egy blokklánc, hanem egy irányított körmentes gráf (Directed Acyclic Graph – DAG) és egy Hedera hashgráf.

Emellett az Avalance konszenzus protokollt is használja. Ez ugyanaz a technológia, melyet a híres akadémikus, Emin Gün Sirer is felhasznál egy új kriptopénz megalkotására.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

2 Comments on “Blokklánc kezdeményezést indít a világ legnagyobb kereskedelmi szervezete, az ICC”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük