Bitcoin: Mire érdemes figyelni ezen a héten

-

A vezető érme teljesítményének láncon belüli értékelése azt mutatta, hogy a Bitcoin [BTC] árfolyamának évről-évre (YTD) tartó rallyja a hosszú távú kimeneti nyereséghányad (LTH SOPR) metrikájának növekedését okozta.

A Glassnode Academy szerint az SOPR metrikát az általános piaci hangulat megértésére és egy adott kriptoeszköz egy adott időszak alatt keletkezett nyereségességének és veszteségeinek elemzésére használják.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett a mutató az összes on-chain érmés tranzakció során realizált profit összegét követi nyomon.

Ami a BTC-t illeti, az LTH SOPR betekintést nyújt a hosszú távú tulajdonosok pszichológiájába egy medvepiac alatt.

Ha a mérőszám egy alatt van, az arra utal, hogy a hosszú távú tulajdonosok veszteségeket realizálnak, és motiváltak lehetnek az eladásra.

Ezzel szemben, ha a mutató egy fölött van, a hosszú távú tulajdonosok nyereséget realizálnak, és arra ösztönözhetik őket, hogy több BTC-t tartsanak vagy halmozzanak fel.

A CryptoQuant álnevű elemzője, Greatest Trader megjegyezte, hogy a 2022-es kereskedési évet sújtó medvehagyás jelentős veszteségeket eredményezett a piaci résztvevők számára, beleértve a hosszú távú befektetőket is az LTH SOPR szerint.

Greatest Trader szerint az LTH SOPR 2022 májusának vége óta egy alá tendált, ami azt jelzi, hogy a hosszú távú tulajdonosok folyamatosan pénzt veszítettek.

Azonban a kriptopiac általános emelkedő trendjével az év kezdete óta „a mérőszám elkezdett helyreállni és kissé emelkedett a Bitcoin árfolyamának emelkedése miatt” – állapította meg a Greatest Trader.

Míg ez meggyőző bizonyítéknak tekinthető arra, hogy bikapiac van kialakulóban, a Greatest Trader úgy vélte, hogy:

„Még mindig túl korai lenne a 15,5K dolláros szintet a medvepiac mélypontjának nevezni, mivel a legutóbbi impulzív rally lehet, hogy csak egy bikacsapda.”

Az elemző figyelmeztetett továbbá, hogy a kereskedők és a befektetők számára helyénvaló, hogy rövid távon szorosan figyelemmel kísérjék a SOPR-mérőszámot, hogy előre jelezzék az árfolyam lehetséges irányát és a piaci hangulatot.

bitcoin

Forrás: cryptoquant.com

Tartsuk szemmel a bányászokat

A BTC-hálózat bányászati tevékenységét jelentősen befolyásolja a király érme ára és fordítva.

A CryptoQuant elemzője, Gaah szerint a bányászok az egyetlen olyan szervezet, amely folyamatos költségeket igényel, például áramot üzemeltet, így viselkedésük mindig a BTC árához van kötve.

Ezért az olyan mérőszámok vizsgálata, mint a Puell Multiple, amely a becsült 365 napos átlagos bevételt hasonlítja össze a bányászok rövid távú bevételével, kulcsfontosságúvá válik a BTC árfolyam jövőbeli irányának meghatározásához, mivel betekintést nyújt a bányászok viselkedésébe.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Gaah megállapította, hogy a legutóbbi, 2022 novemberi helyi áralap óta a bányászok átlagos bevétele megduplázódott az előző évhez képest.

Az átlagos bevétel növekedése fedezheti a bányászati költségeket, így a bányászoknak kevésbé kell eladniuk a BTC-jüket, ami viszont csökkenti a piacra nehezedő értékesítési nyomást.

Gaah szerint rövid távon az 1,00 feletti Puell-multiplikátor értékek elengedhetetlenek a bányászok lehetséges jövőbeli viselkedésének méréséhez.

Ha az átlagos bevétel tovább növekszik, a bányászoknak nem biztos, hogy el kell adniuk a BTC-jüket, hogy fedezzék a költségeiket.

Ezért ez továbbra is kulcsfontosságú mérőszám, amelyre érdemes odafigyelni.

Forrás: cryptoquant.com

Olvastad már? Az USA gazdasága nem biztos, hogy vissza tud térni a 2%-os inflációhoz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!