Az USA gazdasága nem biztos, hogy vissza tud térni a 2%-os inflációhoz

-

Az Allianz vezető tanácsadója, Mohamed El-Erian szerint a Fed 2%-os inflációs célja bedöntené az USA gazdaságát.

El-Erian a Cambridge University, valamint a Gramercy Funds Management elnöke is. A Bloombergnek adott interjújában elmondta, magasabb rátára van szükség.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A 2%-os cél túl alacsony. 3-4% lenne a megfelelő. Nem hiszem, hogy elérhető lenne a 2% anélkül, hogy bedöntenék az ország gazdaságát, de ennek az az oka, hogy a 2% nem megfelelő cél.”

El-Erian a keddi inflációs adatokra válaszul osztotta meg a nézeteit. A januári adatok alapján a havi infláció 0,5%, ez a legmagasabb tavaly október óta.

Éves összehasonlításban 6,4% a fogyasztói árindex, ez kicsivel kevesebb a decemberi 6,5%-nál.

A Fed elmondta, hogy az infláció miatt lehet, hogy újabb kamatemelésre kényszerülnek majd, hogy kiegyenlítsék a jelenlegi drágulást a fogyasztói árak esetén.

A tanácsadó szerint több tényező is indokolja a magasabb inflációt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezek között megtaláljuk a termelési fejlesztéseket, például az energiatermelés hibáit, az ellátási láncok átalakulását, a munkaerő-piaci nehézségeket, vagy a globális politikai helyzet változásait.

El-Erian szerint ráadásul a Fed túlságosan támaszkodik az adatokra.

Elmondása alapján ezzel nincsen semmi gond, de nem csak azt kell figyelembe venni, hogy honnan indulnak, hanem az is nagyon fontos, hogy merre tartanak.

A valódi probléma tehát most az, hogy a Fed még mindig a 2%-os cél erőlteti, de ennek nem sok realitása van.

A tanácsadó még januárban úgy fogalmazott, hogy szerinte az infláció stabilan megmaradhat a 4% körüli szinten.

Arra is figyelmeztetett, hogy ha a Fed nagyon nagy változást vezet be, akkor a maradék kis hitelességét is elvesztheti.

„Hatalmas bakot lőttek az infláció terén, ezután nem jelenthetik be csak úgy, hogy akkor most már célszámot jelölnek ki.”

Olvastad már? Nagy show-t rendez az Ethereum a Shanghai előtt?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!