Bitcoin (BTC) technikai elemzés 04.01.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bitcoin (BTC)

A Bitcoin (BTC) árfolyama csendes árfolyammozgást mutatott, miután megpróbálta meghaladni a 73.000 dolláros történelmi csúcsát, ami egy alacsony volatilitású, oldalazó konszolidációs időszakot eredményezett.

Ugyanakkor középtávon egy potenciális korrekciós fázisra utaló jelek vannak, mivel az árfolyam kettős csúcsmintát alkot.

A napi grafikon

A napi grafikon részletes elemzése azt mutatja, hogy a Bitcoin árfolyama jelentős vételi nyomással találkozott a 0,5 (62.000 dollár) és a 0,618 (59.500 dollár) Fibonacci-retracement szintek által meghatározott kritikus támaszrégióban.

Ez újbóli bikaerős emelkedéshez vezetett a 72.000 dolláros ellenállási régió felé.

Az árfolyamnak nem sikerült azonban áttörnie ezt a kulcsfontosságú ellenállási zónát, és elutasítással szembesült, majd ezt követően minimális volatilitással oldalazó konszolidációs szakaszba lépett.

Az ár jelenleg egy kettős csúcsmintát formál, amelynek nyakvonala a 62.000 dolláros küszöbértéknél helyezkedik el.

Ha a BTC nem tudja visszaszerezni a 72.000 dolláros szintet, és visszalépésen megy keresztül, a minta kiteljesedése hosszabb lefelé irányuló mozgást indíthat el, és az 58.000 dolláros kritikus támaszterület lesz a Bitcoin következő lehetséges célpontja.

A 4 órás diagram

A 4 órás chartot vizsgálva nyilvánvaló, hogy a Bitcoin jelentős keresletet tapasztalt a 62 000 dolláros kritikus támasz régió közelében, ami figyelemre méltó árfolyam-emelkedést eredményezett.

Ez a vételi nyomás arra irányult, hogy az árat a 72 000 dolláros ellenállási szint felé hajtsa, arra számítva, hogy a felező esemény előtt új történelmi csúcsot állít fel.

A 72.000 dolláros küszöb elérésekor azonban az ár jelentős eladói nyomásba ütközött, ami megállította az emelkedő lendületet.

A Bitcoin jelenleg egy oldalirányú háromszög mintázatot alakított ki, és megpróbálja áttörni a felső határát.

Ha a vevők visszanyernék az irányítást, és sikerülne az árfolyamot a háromszög felső határának átlépésére szorítani, a bikás mozgás bővülése küszöbön állna.

Ezzel szemben, ha az eladói nyomás erősödik, a háromszög alsó határa felé történő visszalépés lenne a legvalószínűbb eredmény.

A Coin Days Destroyed egy olyan mérőszám, amely a naponta lebonyolított Bitcoin tranzakciók mennyiségét méri, az alapján kiigazítva, hogy a Bitcoin mennyi ideig maradt inaktív.

A coin days számítását úgy határozza meg, hogy megszorozza a tranzakcióban lévő Bitcoin mennyiségét a mozgás nélkül tartott napok számával.

Ez a mutató rávilágít a hosszú ideig tartott vagy „elöregedett”, el nem költött tranzakciós kimenetekkel (UTXO) kapcsolatos tranzakciók jelentőségére és a teljes Bitcoin-mennyiségre.

A 30 napos mozgóátlaggal megfigyelt Coin Days Destroyed legutóbbi csúcsértéke 23,2 millió darab. Ez azt jelzi, hogy a hosszabb ideig szunnyadó Bitcoinok jelentős mozgását jelzi, ami emlékeztet a 2017-es és 2021-es bikafázisok során megfigyelt mintákra.

Egy ilyen minta arra utal, hogy a bikás fázisok során a régebbi érmék kerülnek szétosztásra.

Ugyanakkor fontos tudomásul venni a jelenlegi tendenciát, miközben figyelembe kell venni a hosszú távú tulajdonosok közötti eloszlást is, ami potenciálisan figyelemre méltó piaci korrekciókhoz vezethet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!