A legnagyobb amerikai alapkezelők szerint a bitcoin valahol 130 ezer és félmillió dollár körüli árfolyamot fog elérni hosszú távon.

A JPMorgan arra számít, hogy a bitcoin 130.000 dollárra fog növekedni, míg az Ark Invest szerint a BTC összpiaci értéke még az aranyét is meg fogja haladni.

Mindkét alapkezelő esetében az optimista előrejelzések a Bitcoin ritkaságából fakadnak, amely egyre népszerűvé teszi őt mint biztonságos menedéket.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Miért ilyen optimisták a nagy vagyonkezelők a bitcoint illetően?

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az amerikaidollár-index kilátásai csökkenő tendenciát mutatnak.

Az inflációtól való félelem és a pénzügyi piacok egyre növekvő likviditása az olyan tartalékvalutákat, mint a dollár, folyamatosan értéktelenítik.

Az Ark Invest arra számít, hogy a bitcoin meg fogja közelíteni az 500.000 dollárt a jövőben. Szerintük a kriptopénz összpiaci értéke az arany kapitalizációját is meg fogja haladni. A bitcoin az arany összpiaci értékének jelenleg a 10%-át teszi ki.

A Winklevoss fivérek, akik több mint egymilliárd dollárnyi kriptopénzt birtokolnak, felvetettek már egy hasonló forgatókönyvet a múltban.

Népszerű értekezésében, a „The Case for $500K Bitcoin” című esszéjében Tyler Winklevoss, a Gemini tőzsde társalapítója elmondta:

„Ma, az arany fölötti piaci kapitalizáció konzervatív szemlélettel 9 billió dollár. Ha jól tesszük azt, hogy az aranyat használjuk fel a bitcoin felértékelésére és a bitcoin folytatja ezt az útját, akkor a bikaforgatókönyv szerint a bitcoin jelenleg 45-szörösen alulértékelt. Más szóval, a bitcoin árfolyama még 45-szörörése növekedhet a mai naptól számítva, ami azt jelenti, hogy bitcoinonként 500.000 dolláros árfolyam van kilátásban.”

A JPMorgan mindeközben egy kissé konzervatívabb célt állított be 130.000 dolláron, amely jóval valószínűbb rövid távú árfolyamcélnak tűnik a bitcoin számára, hiszen a BTC összpiaci értéke ebben az esetben még mindig csak 2,73 billió dollár lenne.

Holger Zschaepitz, a Welt piaci elemzője megjegyezte:

„A JPMorgan 130.000 dolláros bitcoincélt jósol, DE a hosszú távú, kockázattal korrigált elmélet szerint 130.000 dollárról 24.000 és 30.000 dollár közé is eshetünk a jelenlegi volatilitási arányokra való tekintettel. A felfelé irányuló potenciál feltétele, hogy a bitcoin volatilitása az aranyéval konvergáljon. (a BBG által)”

Habár Zshaepitz megjegyezte, hogy a hosszú távú, kockázattal is korrigált bitcoinárfolyam be is zuhanhat a jövőben, amely nem jósolható meg olyan pontossággal, mivel nem könnyű a volatilitás trendjének az előrejelzése.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Mit gondolnak a kereskedők

A Bitcoin Jack nevű pszeudonim kereskedő elmondta, hogy a SOPR-indikátor szerint néhány olyan pont várható a jövőben, amelyeken érdemes lehet profitot realizálni.

A SOPR-indikátor azt méri, a piacon lévő BTC mekkora része „van profitban”, vagyis van kitéve eladási „veszélynek”.

A kereskedő elmondta:

„A trend megerősítése várható hamarosan, másképp azt gondolom, hogy egy újabb korrekciós struktúra fog visszaállni, amely akár 1-2 hétig is tarthat. A SOPR azt jelzi, hogy kisebb profitrealizálási lehetőség áll előttünk.”

Scott Melker, egy másik kriptokereskedő kiemelte, hogy a bitcoin jól teljesített az S&P 500-zal és az amerikai részvénypiaccal szemben, amelynek köszönhetően továbbra is kedvelt értéktárolónak számít.

Melker elmondta:

„BTC vs. SPX. A legtöbb eszköz »növekedett« értékében, mivel a dollár, amelyben az árfolyamot meghatározzák, értéktelenedik. Ha összehasonlítod a részvényeket egy defláló eszközzel, akkor jóval kevésbé impresszív.”

Amíg a bitcoin továbbra is túlteljesíti az amerikai részvénypiacot a kockázat szempontjából, addig kötelező eszközként a kereskedőknek és nagy befektetőknek is folyamatosan a látókörében fog szerepelni.

Olvastad már? Az SEC vállalja, hogy két dokumentumot visszavon a Ripple-perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.