Bitcoin alapú személyazonosítást vezetne be a MicroStrategy, de az iparág egyelőre megosztott

-

A MicroStrategy új Bitcoin alapú stratégiát javasolt az online spam elleni küzdelemhez.

A vállalat éves konferenciáján szerdán a cég vezérigazgatója, Michael Saylor bemutatta a „MicroStrategy Orange”-t, egy nyílt forráskódú, decentralizált azonosítómegoldást, amelyet a Bitcoin hálózatára építettek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mi az a MicroStrategy Orange?

A MicroStrategy a technológiáját vállalati szintű platformnak írja le a decentralizált digitális azonosítók (DID) megvalósításához bármilyen szervezetben.

A platform egyik fő szolgáltatása az „Orange for Outlook” lesz, amely narancssárga jelölést biztosít az e-mailekhez, jelezve, hogy azok hiteles személytől vagy szervezettől származnak, nem pedig spam küldemények.

Ez némileg hasonlít a Twitter kék jelöléséhez, de e-mailekhez – ráadásul gyors, ingyenes, állandó és nem fenyegeti a felhasználói adatvédelmet.

Hiszek abban, hogy az ügyfeleink részére egy internetes, decentralizált digitális azonosítót biztosíthatunk, amely a Bitcoin rendszerére épül. Hibátlan, cenzúrának ellenálló, és a legfejlettebb kriptográfiát alkalmazza.”

A kulcs a tulajdonost is azonosíthatja

Ellentétben a decentralizált azonosítók korábbi kísérleteivel, amelyek súlyos gyakorlati korlátokkal küzdöttek, a MicroStrategy platformja lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy DID-eket telepítsenek akár több tízezer csapattag számára, mindössze néhány órán belül.

Ezek a digitális azonosítók a Bitcoin blokklánchoz lennének úgymond lehorgonyozva a kriptográfia használatával.

A felhasználók a MicroStrategy Orange által generált privát kulcsaikkal írhatnák alá e-mailjeik fejlécét, amelyekből a nyilvános kulcsokat párosítják egy DID-hez, amelyet feljegyeznek a Bitcoin blokkláncra.

Így a privát kulccsal aláírt e-mailek hitelességét a láncon lehet ellenőrizni a DID visszakeresésével a felhasználó megfelelő nyilvános kulcsához.

Saylor szerint ezek az azonosítók rendkívül hatékonyak, hiszen több tízezer DID tárolásához is elegendő egyetlen Bitcoin tranzakció.

A megoldás ráadásul nem igényli oldallánc használatát, de kompatibilis lehet a Bitcoin második rétegű hálózataival, mint amilyen például a Lightning Network.

Kritikák Saylor javaslatával szemben

A MicroStrategy egy Ordinals-szerű megközelítést alkalmaz a DID adatok tárolására a Bitcoinon, kihasználva a Bitcoin blokkokban történő tetszőleges adatok tárolásának lehetőségét.

Ez a technológia lehetővé tette az NFT-k és tokenek kereskedését a Bitcoinon, ez viszont néha rendkívül magasra emeli a hálózati díjakat. Tony Giorgio, a Mutiny Wallet társalapítója a Twitteren fejezte ki a nemtetszését.

„A DID-ek sehova sem vezetnek, soha. Saylor a Bitcoint használja saját személyes és vállalati adatbázisaként.”

Daniel Buchner, a Block decentralizált azonosítási szakértője szintén úgy fogalmazott, hogy Saylor megoldása feleslegesen terheli a Bitcoint, és bár az ötlet jó, nem kell így megvalósítani, ahogyan ő választotta.

MicroStrategy
Forrás: X

Az Ordinals rajongói ellenben lelkesen fogadták a bejelentést, úgy vélve, hogy legitimálást nyújt a protokolljuknak, amelyet eddig nagyrészt spekulatív NFT-k és mémtokenek kibocsátására használtak.

„Ez értelmes használati módnak tűnik. Ne utáljuk az Ordinalst. Rengeteg alkalmazása lehet a Bitcoinnak adatbázisként.”

Olvastad már? Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!