A Binance-t vezető Chanpeng Zhao megszellőztette CBDC-vel kapcsolatos nézeteit. Elmondta, hogy a bitcoin számára nagy fenyegetés lehet, ha egy annál fejlettebb valuta kerülne kibocsátásra.

Changpeng Zaho, a Binance valaha közkedvelt vezérigazgatója úgy véli, a jegybankok által kibocsátott digitális valuták elég vonzók lehetnek majd ahhoz, hogy fenyegetést jelentsenek a bitcoin számára.

Egy, a Fortune vezető újságírójának, Jeff Robertsnek adott interjújában arról kérdezték, milyen hatással lehet a Kínai Jegybank digitális jüannal kapcsolatos kezdeményezése a teljes kriptoágazatra nézve.

Zhao azt mondta, bármely blokklánc vagy digitális valuta lehet elég jó az ágazat egészében, ha az legitimálja a digitális eszközöket, valamint népszerűbbé teszi azokat a jelenlegi szintnél. Hozzátette, hogy a jelentős országok között már egyfajta verseny van kialakulóban, a legtöbb CBDC pedig kezdetben jóval korlátozóbb, idővel pedig fejlettebb lesz majd.

Amikor közvetlenül a bitcoinnal kapcsolatos fenyegetésekről kérdezték, CZ elmondta, miszerint csak nagyon kevés CBDC biztosíthatná azt a fajta szabadságot, amit a bitcoin, ez előbbiek ugyanis magasan centralizáltak és kontrolláltak lehetnek majd. Ettől függetlenül hosszú távon figyelmeztet:

„Ha egy kormány olyan kriptopénzzel állna elő, amely még nyitottabb, még szabadabb, kevésbé korlátozóbb, mint a bitcoin, és gyorsabb, és olcsóbb a felhasználása, akkor az veszélyt jelenthet a Bitcoin számára. Ez azonban jót tesz az ágazat számára.”

Hozzátette, hogy ez nem lenne egy rossz dolog, hasonló lenne ahhoz, mint amikor a HTML5 lecserélte a HTML4-et.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A Binance nem akar jüancoint

Amikor arról kérdezték, vajon a Binance-nek szándékában áll-e egy jüanalapú stabilcoin kibocsátása a tőzsdén található jelenlegi stabilcoinok kiegészítéseképp, CZ kijelentette, hogy erre nem fog sor kerülni a közeljövőben. Hozzátette, hogy Kínában túl sok a korlátozás a tőkeáramlást illetően.

A CBDC-k iránti érdeklődés 2020-ban csak növekedett, a témával kapcsolatban pedig vegyesen vélekedtek.

A német politikusok és Burkhard Balz, a német jegybank igazgatótanácsi tagja, legutóbb kijelentette, hogy a digitális euró fenyegetést jelenthet a meglévő pénzügyi rendszerre, ha azt esetleg értéktárolóként kívánnák majd felhasználni.

Az Egyesült Államok nem igazán törte magát a digitális dollárt illetően. A Morgan Creek Digital-társalapító Anthony Pompliano éppen ezért úgy érvelt, Kína könnyen lépéselőnybe kerülhet az Egyesült Államokkal szemben, ha az nem cselekszik időben.

(Forrás: Cointelegraph.com)

Olvastad wmár? RENDKÍVÜLI: Bitcoint is vehetünk majd a PayPalon belül

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂