Binance-vezérigazgató: egy jó stabilcoin veszély a bitcoinra

-

A Binance-t vezető Chanpeng Zhao megszellőztette CBDC-vel kapcsolatos nézeteit. Elmondta, hogy a bitcoin számára nagy fenyegetés lehet, ha egy annál fejlettebb valuta kerülne kibocsátásra.
Changpeng Zaho, a Binance valaha közkedvelt vezérigazgatója úgy véli, a jegybankok által kibocsátott digitális valuták elég vonzók lehetnek majd ahhoz, hogy fenyegetést jelentsenek a bitcoin számára.

Egy, a Fortune vezető újságírójának, Jeff Robertsnek adott interjújában arról kérdezték, milyen hatással lehet a Kínai Jegybank digitális jüannal kapcsolatos kezdeményezése a teljes kriptoágazatra nézve.
Zhao azt mondta, bármely blokklánc vagy digitális valuta lehet elég jó az ágazat egészében, ha az legitimálja a digitális eszközöket, valamint népszerűbbé teszi azokat a jelenlegi szintnél. Hozzátette, hogy a jelentős országok között már egyfajta verseny van kialakulóban, a legtöbb CBDC pedig kezdetben jóval korlátozóbb, idővel pedig fejlettebb lesz majd.
Amikor közvetlenül a bitcoinnal kapcsolatos fenyegetésekről kérdezték, CZ elmondta, miszerint csak nagyon kevés CBDC biztosíthatná azt a fajta szabadságot, amit a bitcoin, ez előbbiek ugyanis magasan centralizáltak és kontrolláltak lehetnek majd. Ettől függetlenül hosszú távon figyelmeztet:

„Ha egy kormány olyan kriptopénzzel állna elő, amely még nyitottabb, még szabadabb, kevésbé korlátozóbb, mint a bitcoin, és gyorsabb, és olcsóbb a felhasználása, akkor az veszélyt jelenthet a Bitcoin számára. Ez azonban jót tesz az ágazat számára.”

Hozzátette, hogy ez nem lenne egy rossz dolog, hasonló lenne ahhoz, mint amikor a HTML5 lecserélte a HTML4-et.

A Binance nem akar jüancoint

Amikor arról kérdezték, vajon a Binance-nek szándékában áll-e egy jüanalapú stabilcoin kibocsátása a tőzsdén található jelenlegi stabilcoinok kiegészítéseképp, CZ kijelentette, hogy erre nem fog sor kerülni a közeljövőben. Hozzátette, hogy Kínában túl sok a korlátozás a tőkeáramlást illetően.
A CBDC-k iránti érdeklődés 2020-ban csak növekedett, a témával kapcsolatban pedig vegyesen vélekedtek.
A német politikusok és Burkhard Balz, a német jegybank igazgatótanácsi tagja, legutóbb kijelentette, hogy a digitális euró fenyegetést jelenthet a meglévő pénzügyi rendszerre, ha azt esetleg értéktárolóként kívánnák majd felhasználni.
Az Egyesült Államok nem igazán törte magát a digitális dollárt illetően. A Morgan Creek Digital-társalapító Anthony Pompliano éppen ezért úgy érvelt, Kína könnyen lépéselőnybe kerülhet az Egyesült Államokkal szemben, ha az nem cselekszik időben.
(Forrás: Cointelegraph.com)

Olvastad wmár? RENDKÍVÜLI: Bitcoint is vehetünk majd a PayPalon belül

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!