Binance USD (BUSD) likviditási válság

-

A stablecoinpiac jelenleg jelentős változáson megy keresztül, mivel a nagy halak likviditási válság közepette elidegenítik a Binance USD (BUSD) tokenek állományát.

Ezt a tendenciát a forgalomba kerülő új BUSD kínálat hiánya váltotta ki, amihez a forgalomban lévő kínálat erőteljes csökkenése társul, miután a Paxos megkapta a Securities and Exchange Commission (SEC) által kiadott Wells Notice-ot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BUSD piaci kapitalizációja az amerikai SEC Wells Notice közzétételének bejelentése következtében visszaesett.

Emiatt a forgalomban lévő tokenek száma gyorsan csökkent, annak ellenére, hogy a visszaváltott tokenek száma nőtt.

A Paxos a szabályozó hatóságok miatt kénytelen volt leállítani az új tokenek kibocsátását, ugyanakkor a BUSD visszaváltása iránt megnőtt a kereslet.

A WhaleStats legfrissebb adatai szerint a top 100 BNB bálna folyamatosan csökkenti Binance USD állományát a kriptovaluta eladásával.

Az elmúlt hét folyamán a bálnák átlagos heti kivonási összege meghaladta a 2 millió dollárt.

A közelmúltbeli stablecoin-válságban az amerikai szabályozó hatóságok gyors lépéseket tettek a digitális valutapiacba vetett bizalom helyreállítása érdekében.

A válságot az a hír váltotta ki, hogy az amerikai dollárhoz kötött USDC stabilcoin tartalékainak egy részét a Silicon Valley Bankban tartották.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez a hír aggodalomra adott okot az USDC stabilitásával kapcsolatban, és az értéke a kötés alá esett, ami hullámzó hatást váltott ki az egész digitális pénzpiacon.

A válság által érintett másik stablecoin a DAI volt, amelyet részben USDC, valamint más digitális valuták fedeznek. A válság következtében a DAI értéke szintén a rögzített értéke alá esett, ami további instabilitást okozott a piacon.

Az amerikai szabályozó hatóságok azonban gyorsan közbeléptek, hogy enyhítsék a válság hatásait.

Bejelentették a Silicon Valley Bank (SVB) és a Signature Bank valamennyi betétesének védelmét szolgáló intézkedéseket, miután nemrégiben bezárták a bankokat.

Ezen intézkedések célja az volt, hogy helyreállítsák az amerikai pénzügyi rendszer stabilitásába vetett bizalmat, és megakadályozzák a stabilcoinok értékének további csökkenését.

A szabályozó hatóságok gyors lépéseket tettek a Silicon Valley Bank betéteseinek teljes körű védelmének biztosítása érdekében, miután a bankot bezárták FDIC ellenőrzése alá helyezték.

Az FDIC ( Szövetségi Betétbiztosítási Társaság) egy amerikai kormányzati ügynökség, amely biztosítást nyújt a betéteseknek arra az esetre, ha bankjuk csődbe megy.

zeta

Olvastad már? Az USA-ban közel 190 bankot fenyeget az értékvesztés potenciális kockázata

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!