Binance USD (BUSD) likviditási válság

-

A stablecoinpiac jelenleg jelentős változáson megy keresztül, mivel a nagy halak likviditási válság közepette elidegenítik a Binance USD (BUSD) tokenek állományát.

Ezt a tendenciát a forgalomba kerülő új BUSD kínálat hiánya váltotta ki, amihez a forgalomban lévő kínálat erőteljes csökkenése társul, miután a Paxos megkapta a Securities and Exchange Commission (SEC) által kiadott Wells Notice-ot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BUSD piaci kapitalizációja az amerikai SEC Wells Notice közzétételének bejelentése következtében visszaesett.

Emiatt a forgalomban lévő tokenek száma gyorsan csökkent, annak ellenére, hogy a visszaváltott tokenek száma nőtt.

A Paxos a szabályozó hatóságok miatt kénytelen volt leállítani az új tokenek kibocsátását, ugyanakkor a BUSD visszaváltása iránt megnőtt a kereslet.

A WhaleStats legfrissebb adatai szerint a top 100 BNB bálna folyamatosan csökkenti Binance USD állományát a kriptovaluta eladásával.

Az elmúlt hét folyamán a bálnák átlagos heti kivonási összege meghaladta a 2 millió dollárt.

A közelmúltbeli stablecoin-válságban az amerikai szabályozó hatóságok gyors lépéseket tettek a digitális valutapiacba vetett bizalom helyreállítása érdekében.

A válságot az a hír váltotta ki, hogy az amerikai dollárhoz kötött USDC stabilcoin tartalékainak egy részét a Silicon Valley Bankban tartották.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez a hír aggodalomra adott okot az USDC stabilitásával kapcsolatban, és az értéke a kötés alá esett, ami hullámzó hatást váltott ki az egész digitális pénzpiacon.

A válság által érintett másik stablecoin a DAI volt, amelyet részben USDC, valamint más digitális valuták fedeznek. A válság következtében a DAI értéke szintén a rögzített értéke alá esett, ami további instabilitást okozott a piacon.

Az amerikai szabályozó hatóságok azonban gyorsan közbeléptek, hogy enyhítsék a válság hatásait.

Bejelentették a Silicon Valley Bank (SVB) és a Signature Bank valamennyi betétesének védelmét szolgáló intézkedéseket, miután nemrégiben bezárták a bankokat.

Ezen intézkedések célja az volt, hogy helyreállítsák az amerikai pénzügyi rendszer stabilitásába vetett bizalmat, és megakadályozzák a stabilcoinok értékének további csökkenését.

A szabályozó hatóságok gyors lépéseket tettek a Silicon Valley Bank betéteseinek teljes körű védelmének biztosítása érdekében, miután a bankot bezárták FDIC ellenőrzése alá helyezték.

Az FDIC ( Szövetségi Betétbiztosítási Társaság) egy amerikai kormányzati ügynökség, amely biztosítást nyújt a betéteseknek arra az esetre, ha bankjuk csődbe megy.

zeta

Olvastad már? Az USA-ban közel 190 bankot fenyeget az értékvesztés potenciális kockázata

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!