Kétség sincs afelől, hogy az elmúlt napokban a bitcoin vezérelte a kriptopiacok mozgását. Még a mostani 20%-os korrekcióval is nagyon jól teljesített az év kezdete óta.

A rejtvaluták királya olyan jól szerepelt, hogy a Binance stratégiai vezetője szerint még a 100 000 dolláros árfolyam sem kizárt.

Ismét négy számjegyűre esett a bitcoin árfolyama

Lendületet kapott a heti korrekció – a bitcoin árfolyama tegnap délután már majdnem a 9700 dolláros szintet is elérte. Jó hír viszont, hogy ma reggelre ismét több mint 16 százalékos emelkedést könyvelhetett el.

A jelenlegi 11 450 dolláros árfolyammal a bitcoin nagyjából 20%-ot esett a korábbi csúcsáról.

Az alacsonyabb csúcsok és alacsonyabb padlók megerősítik, hogy rövid távon lefelé tartunk, illetve hogy a kereskedők a támogatási pontokat keresnek, mielőtt újra vásárolnának.

A hosszú távú előrejelzés továbbra is pozitív. Egy, az iparágban jártas személy úgy gondolja, hogy a 100 000 dolláros bitcoin már csak karnyújtásnyira van.

Gin Chao, a Binance stratégiai vezetője a BlockTV-nek elmondta:

„Ha megnézzük a korábbi trendeket, akkor 50 000 és 100 000 dollár között számíthatunk új csúcsra.”

A másérmékről tett kommentjei nagyon érdekesek, de nehéz velük nem egyet érteni a 2019-es teljesítményük alapján. A legtöbb altcoin nem emelkedett túl nagyot a 2018-as decemberi medve piac óta.

Olyan nagy összértékű koinok, mint az xrp, a bitcoin cash, cardano, stellar és a tron még mindig 80%-kal alacsonyabb árfolyamon tartózkodnak korábbi csúcsukhoz képest. Vannak olyan árak is, amelyek 90%-kal alacsonyabbak.

Chao hozzátette, hogy beléptünk a bitcoin negyedik piaci ciklusába, valamint hogy a korábbiakban nagy volt a korreláció az altcoinok és a bitcoin között.

A 2019-es ciklusban ez eddig nem áll fenn, a másérmék jelentősen lemaradtak a bitcoin teljesítményétől.

Altlavina

A múlt hónap során számos olyan altcoin, mint az xrp, bch, eos, stellar és a iota értéke is csökkent, miközben a kriptopiac kapitalizációja 27%-ot emelkedett.

Ahogy a bitcoin csillapodik, vele nyugszanak meg az altok is – több “más” árfolyama is két számjegyű értékben csökkent az elmúlt pár napban.

Múlt hét óta 80 milliárd dollárt emelkedett a piac összértéke, amelynek 60%-át továbbra is a bitcoin adja.

Olvastad már? Bloomberg: Craig Wright nem rendelkezik bitcoinvagyonnal

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂