Beszállna a Bitcoin-bányászatba a Square

-

A Square nem elégszik meg a hardveres pénztárca és a decentralizált tőzsde építésével – a Bitcoin bányászatába is beszállhat.
Jack Dorsey teljesen ráállt a Bitcoinra, és a vezető kriptopénz egyre inkább a Square és a Twitter vezérigazgatója világképének középpontjába került.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ma mutatta be legújabb terveit – a Twitteren közölve, hogy a Square vizsgálja, hogy mennyire lenne jövedelmező belépniük a Bitcoin-bányászatba.
„A Square fontolgatja egy egyedi, szilíciumon és nyílt forráskódon alapuló Bitcoin-bányászati rendszer kiépítését magánszemélyek és vállalkozások számára világszerte” – tweetelte.
„Ha ezt megtesszük, akkor a hardvertárca-modellünket követnénk: nyíltan építkeznénk a közösséggel együttműködve”.
Dorsey egy tweet-szálban fejtette ki az érvelést, megjegyezve, hogy a kriptopénzbányász-csomópontok fokozott elosztása segíti a decentralizált hálózat biztonságát.
Arról is írt, hogy szükség van az energiatakarékosabb bányászatra, utalva ezzel a Bitcoin és a kripto körüli egyik legnagyobb mainstream vitapontra. Ez az egyik, amely hozzájárult a kriptopiac nyári zuhanásához, miután az elektromos autókat gyártó Tesla tiltakozott az energiaigényes bányászati folyamat ellen.


„A tiszta és hatékony energiafelhasználás felé való elmozdulás nagyszerű a Bitcoin gazdaságossága, hatása és skálázhatósága szempontjából” – tweetelte Dorsey. „Az energia egy rendszerszintű probléma, amely innovációt igényel a szilícium, a szoftver és az integráció terén”.
A jelenlegi egyedi Bitcoin-bányászati berendezések gyakran nagyon drágák, hónapokig tart a beszerzésük, és jelentős mennyiségű energiát igényelnek a működésükhöz.
Dorsey úgy véli, hogy a szilíciumchipek tervezése „túlságosan néhány vállalatra koncentrálódik”, és hogy a jobb folyamatok – beleértve a szoftver- és rendszertervezéssel kapcsolatos vertikális integrációt – jobb bányászati berendezéseket eredményezhetnek.

„A bányászat nem mindenki számára elérhető” – írta. „A Bitcoin-bányászatnak olyan egyszerűnek kellene lennie, mintha egy fúrótornyot csatlakoztatnánk egy áramforráshoz. Ma nincs elég ösztönző erő ahhoz, hogy a magánszemélyek leküzdjék a bányászgép saját maguk számára történő működtetésének bonyolultságát”.
Jesse Dorogusker, aki a Square hardveres erőfeszítéseiért felel, a cég TIDAL streaming zenei szolgáltatásának vezetője, és az Apple korábbi mérnöke, fogja vezetni a csapatot, és most kezdik a „mély műszaki vizsgálatot, amely szükséges ahhoz, hogy ezt a projektet elvállalja” – tweetelte Dorsey.
A mai bejelentés a legutóbbi a pénzügyi szolgáltató cég számos Bitcoinhoz kapcsolódó kezdeményezése közül.
 
A Square Cash App mobilalkalmazása már most is népszerű módja a Bitcoin-vásárlásnak, júliusban pedig bejelentették, hogy tervezik egy Bitcoin-hardvertárca létrehozását is.
Augusztusban a Square nyilvánosságra hozta egy újfajta, Bitcoinra összpontosító decentralizált tőzsde létrehozásának terveit is.
Maga Dorsey egy ismert Bitcoin-maximalista, aki az elmúlt hónapokban azt mondta, hogy reméli, a Bitcoin elhozhatja a „világbékét”, és azt is mondta, hogy „elhagyná” kettős vezérigazgatói szerepét, hogy a Bitcoinon dolgozzon, ha annak „több segítségre lenne szüksége, mint a Square-nek vagy a Twitternek”.

Olvastad már? Milliárdosok támogatják a Bitcoint az arannyal szemben

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Brian Caldwell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!