Hírek

Beszállna a Bitcoin-bányászatba a Square

A Square nem elégszik meg a hardveres pénztárca és a decentralizált tőzsde építésével – a Bitcoin bányászatába is beszállhat.

Jack Dorsey teljesen ráállt a Bitcoinra, és a vezető kriptopénz egyre inkább a Square és a Twitter vezérigazgatója világképének középpontjába került.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ma mutatta be legújabb terveit – a Twitteren közölve, hogy a Square vizsgálja, hogy mennyire lenne jövedelmező belépniük a Bitcoin-bányászatba.

„A Square fontolgatja egy egyedi, szilíciumon és nyílt forráskódon alapuló Bitcoin-bányászati rendszer kiépítését magánszemélyek és vállalkozások számára világszerte” – tweetelte.

„Ha ezt megtesszük, akkor a hardvertárca-modellünket követnénk: nyíltan építkeznénk a közösséggel együttműködve”.

Dorsey egy tweet-szálban fejtette ki az érvelést, megjegyezve, hogy a kriptopénzbányász-csomópontok fokozott elosztása segíti a decentralizált hálózat biztonságát.

Arról is írt, hogy szükség van az energiatakarékosabb bányászatra, utalva ezzel a Bitcoin és a kripto körüli egyik legnagyobb mainstream vitapontra. Ez az egyik, amely hozzájárult a kriptopiac nyári zuhanásához, miután az elektromos autókat gyártó Tesla tiltakozott az energiaigényes bányászati folyamat ellen.

„A tiszta és hatékony energiafelhasználás felé való elmozdulás nagyszerű a Bitcoin gazdaságossága, hatása és skálázhatósága szempontjából” – tweetelte Dorsey. „Az energia egy rendszerszintű probléma, amely innovációt igényel a szilícium, a szoftver és az integráció terén”.

A jelenlegi egyedi Bitcoin-bányászati berendezések gyakran nagyon drágák, hónapokig tart a beszerzésük, és jelentős mennyiségű energiát igényelnek a működésükhöz.

Dorsey úgy véli, hogy a szilíciumchipek tervezése „túlságosan néhány vállalatra koncentrálódik”, és hogy a jobb folyamatok – beleértve a szoftver- és rendszertervezéssel kapcsolatos vertikális integrációt – jobb bányászati berendezéseket eredményezhetnek.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

„A bányászat nem mindenki számára elérhető” – írta. „A Bitcoin-bányászatnak olyan egyszerűnek kellene lennie, mintha egy fúrótornyot csatlakoztatnánk egy áramforráshoz. Ma nincs elég ösztönző erő ahhoz, hogy a magánszemélyek leküzdjék a bányászgép saját maguk számára történő működtetésének bonyolultságát”.

Jesse Dorogusker, aki a Square hardveres erőfeszítéseiért felel, a cég TIDAL streaming zenei szolgáltatásának vezetője, és az Apple korábbi mérnöke, fogja vezetni a csapatot, és most kezdik a „mély műszaki vizsgálatot, amely szükséges ahhoz, hogy ezt a projektet elvállalja” – tweetelte Dorsey.

A mai bejelentés a legutóbbi a pénzügyi szolgáltató cég számos Bitcoinhoz kapcsolódó kezdeményezése közül.

A Square Cash App mobilalkalmazása már most is népszerű módja a Bitcoin-vásárlásnak, júliusban pedig bejelentették, hogy tervezik egy Bitcoin-hardvertárca létrehozását is.

Augusztusban a Square nyilvánosságra hozta egy újfajta, Bitcoinra összpontosító decentralizált tőzsde létrehozásának terveit is.

Maga Dorsey egy ismert Bitcoin-maximalista, aki az elmúlt hónapokban azt mondta, hogy reméli, a Bitcoin elhozhatja a „világbékét”, és azt is mondta, hogy „elhagyná” kettős vezérigazgatói szerepét, hogy a Bitcoinon dolgozzon, ha annak „több segítségre lenne szüksége, mint a Square-nek vagy a Twitternek”.

Olvastad már? Milliárdosok támogatják a Bitcoint az arannyal szemben

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Brian Caldwell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Friss hírek

Vlagyimir Putyin szerint a kriptovaluták nagy kockázatot hordoznak

A megjegyzésekre akkor került sor, amikor az ország kriptorendszerének szabályozási kerete még mindig fejletlen. (tovább…)

11 óra

Négy kriptopénz, amelyre érdemes lesz figyelni 2022-ben

Ha eddig még nem is, 2021-ben a kripto már minden bizonnyal elérte a mainstreamet. (tovább…)

12 óra

Komoly fejtörést okozott az indiaiaknak a kriptotörvény-tervezet

India volt pénzügyminisztere, Subhash Garg tisztázta, hogy „félrevezető azt állítani, hogy betiltják a magánkriptovalutákat” (tovább…)

16 óra

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága – 1 dollárért 95.000-et utalnak átlagosan

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága javult, ami azt jelenti, hogy nagyobb értéket lehet küldeni alacsonyabb tranzakciós díjakért. (tovább…)

19 óra

Megindult a felépülés – csaknem 10%-ot nőtt a bitcoin az elmúlt 24 órában

A piacok fellendülőben, de a Bitcoin még mindig nincs túl a nehezén, ha eladásról van szó – figyelmeztet az elemzés.…

2 nap

Az orosz lakossági befektetők csaknem fele védekezőeszközként tekint a bitcoinra

Októberben a bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan coinokat, mint a tether és a litecoin. (tovább…)

2 nap