Joseph Lubin, Ethereum-társalapító úgy beszél Berlinről, mint “a blokklánc-világegyetem legfontosabb városáról” – írta a német Cointelegraph július 25-én.

Lubin azt mondta, hogy “Berlinnek van infrastruktúrája, Berlinnek van tehetsége, nagyon jó programozók vannak ott.” Hozzátette, hogy ha Berlin fenn szeretné tartani szerepét, mint blokkláncközpont, “a kormánynak projekteket kellene létrehoznia a blokklánc támogatása érdekében.”

Lubin szerint a blokklánc még mindig nagyon gyerekcipőben jár. Az Ethereum társalapítója, aki most az Ethereum-blokkláncra épülő alkalmazáskészítő vállalat, a ConsenSys vezetője, azt mondta:

“Sok buborékot láttunk már kipukkadni, ez pedig egyre gyakrabban fog bekövetkezni a blokklánc és a kriptopénz esetében. A Bitcoin 30 dollárnál már lufi volt; aztán 200 dollárnál, sőt, végül már 20.000 dollárnál is.”

Annak ellenére, hogy ő maga kevésbé érdekelt a kriptopénzekben, szerinte a Bitcoint körülvevő felhajtás nem egy negatív dolog, hisz több pénzt hoz a piacra, ez pedig elősegíti a technológia fejlődését.

Lubin fő célja az Internet egy következő szakaszának a fejlesztése, amelyet csak Web 3.0-ként emleget. Szerinte a “régi web”-nek túl sok hibája van: az emberek nem akarják, hogy bárki is irányítsa az adataikat, és nincs egy gyors rendszer a határokon átnyúló fizetések végrehajtására sem.

 “El kell távolodnunk azoktól a vállalatoktól, amelyek adatokat gyűjtenek és ezzel pénzt szednek be, az embereknek pedig mindezeket vissza kell szerezniük.” – mondta

Egy Cointelegraphnak adott interjújában a vállalatvezető elmondta, hogy amikor Vitalok Buterin előállt az Ethereum platformok leírásával, “az volt a blokkláncplatformok addigi legelegánsabb, legerőteljesebb leírása.”

Hozzátette, hogy az Ethereum “fejlesztők millióinak tette lehetővé, hogy ne aggódjanak sokat a protokoll miatt, és olyan eszközökkel építhessék a környezetet, amilyeneket eddig is használtak, amikor web- és mobilalkalmazásokat gyártottak, hogy a saját problémáikat azonosíthassák és a saját megoldásaikat dolgozhassák ki.

 

Forrás: cointelegraph.com